»Imam srečo, da kuhalnica ni vedno v mojih rokah in da se z veseljem pustim razvajati,« priznava simpatična igralka Saša Mihelčič, ki je ljubiteljica kuhinje kakovostnih sestavin in preprostih receptov. »Sem vsejedka, se pa izogibam belemu sladkorju in beli moki. Precej pozornosti posvečam temu, kaj jem, saj precej vpliva na moje počutje.« Tako že približno ve, katera živila ji najbolj ustrezajo – na njenem krožniku se znajde največ zelenjave in rib, belega mesa in mlečnih izdelkov, ni pa velika ljubiteljica žit. Ker skoraj vsak teden pripravi kakšno presno sladico, je recept za eno od njih zaupala tudi nam. »Receptov za presno čokolado lahko najdete veliko, a to je različica, ki sem jo sestavila po lastnem okusu. In kot kaže, tudi okusu drugih, saj je vedno hitro zmanjka! (smeh)«
Sestavine:
- 100 gramov kakavovega masla (petino mase lahko nadomestite s kokosovim maslom)
- 90 gramov presnega kakava v prahu
- žlička burbonske vanilje v prahu
- 2 žlici agavinega sirupa ali kokosovega sladkorja (količino prilagodite želji po sladkem)
- ščepec soli
- 200 gramov lešnikov
- drobna pest jagod goji
Priprava:
Prepražite lešnike, jim osmukajte kožico in jih skupaj z jagodami goji razporedite na papir za peko, s katerim ste obložili manjši pekač. Nad vodno paro stopite kakavovo maslo in mu, ko se povsem stopi, na šibkem ognju primešajte kakav v prahu, ki ste mu pred tem primešali ščepec soli in burbonsko vaniljo. Dodajte še sladilo in na šibkem ognju mešajte, da se vse sestavine lepo povežejo. Nato čokolado prelijte čez lešnike in jagode goji. Ohladite do sobne temperature, nato dajte v hladilnik, da se do konca strdi. Vse sestavine po želji prilagajajte.