Zanimivosti

Kako sestavimo solato v kozarčku?

Revija Maja
14. 10. 2017, 09.00
Deli članek:

Kadar vemo, da bomo ves dan v pisarni in ne bo časa za kosilo v bližnji restavraciji ali menzi, si že doma pripravimo mavrično solato.

  • Da bo karseda okusna in hrustljava, pa je pomembno, kako sestavine naložimo po plasteh.
  • Najprej na dno vlijemo preliv.
  • Sledi trda zelenjava (npr. korenje), ki se ne bo razmočila ali morda celo začela gniti ob stiku s prelivom.
  • Tretja plast naj bo občutljiva zelenjava, na primer kumare ali paradižnik.
  • Sledi plast beljakovinskih živil (koščki mesa ali sira).
  • Na vrh spadajo hrustljavi solatni listi, na primer ledenka.
  • Zadnja plast pa so lahko sesekljani oreščki.

Majin nasvet

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Po želji lahko tako pripravljeno solato iz kozarčka zvrnemo na krožnik in premešamo ali pa zgolj pretresemo dobro zaprt kozarec in pojemo.