Zanimivosti

Kako sestavimo solato v kozarčku?

Revija Maja
14. 10. 2017, 09.00
Deli članek:

Kadar vemo, da bomo ves dan v pisarni in ne bo časa za kosilo v bližnji restavraciji ali menzi, si že doma pripravimo mavrično solato.

  • Da bo karseda okusna in hrustljava, pa je pomembno, kako sestavine naložimo po plasteh.
  • Najprej na dno vlijemo preliv.
  • Sledi trda zelenjava (npr. korenje), ki se ne bo razmočila ali morda celo začela gniti ob stiku s prelivom.
  • Tretja plast naj bo občutljiva zelenjava, na primer kumare ali paradižnik.
  • Sledi plast beljakovinskih živil (koščki mesa ali sira).
  • Na vrh spadajo hrustljavi solatni listi, na primer ledenka.
  • Zadnja plast pa so lahko sesekljani oreščki.

Majin nasvet

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

Po želji lahko tako pripravljeno solato iz kozarčka zvrnemo na krožnik in premešamo ali pa zgolj pretresemo dobro zaprt kozarec in pojemo.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025