Sestavine za 4 osebe:
- 8 zamrznjenih krompirjevih ocvrtkov
- 4 trdo kuhana jajca
- 4 rezine šunke
- 4 rezine ementalca
- 1 čebula
- 150 g malih kislih kumaric
- 3 žlice olja
- 1 žlička sladkorja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- sol in sveže mleti poper
- 2 žlici grobozrnate gorčice
- 2 žlici kreše (ali kalčkov)
Priprava:
- Čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo. Kumarice prav tako sesekljamo. V posodi na žlici olja popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo sladkor, kis in kumarice, solimo in popramo, odstavimo in pustimo, da se ohladi. Jajca olupimo in narežemo na koleščke.
- V ponvi na dveh žlicah olja po obeh straneh zlato popečemo krompirjeve ocvrtke. Na vsakega od 4 krompirjevih ocvrtkov položimo rezino šunke, nekaj koleščkov jajca in rezino sira, pokrijemo s preostalimi ocvrtki ter postrežemo s kumaricami.