Sestavine (za 4 osebe):
- 600 g bele pšenične moke,
- 1 žlička soli,
- 20 g svežega kvasa,
- 1 žlička sladkorja,
- 300 ml mlačne vode,
- 3 žlice olivnega olja,
- 4 žlice paradižnikovega kečapa,
- 200 g rezin šunke,
- 300 g na koščke natrgane mocarele,
- 2 žlici sesekljanega svežega origana,
- ½ žličke drobno sesekljanega svežega rožmarina,
- 4 velike na rezine razrezane vijoličaste fige,
- 2 žlici grobo sesekljanih lešnikov.
Priprava:
- V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, ob strani pa dodamo ½ žličke soli.
- Iz nadrobljenega kvasa, sladkorja in 100 ml mlačne vode naredimo kvasni nastavek in ga pustimo vzhajati 10 minut. Nato ga zlijemo na moko, prilijemo preostalo vodo in 2 žlici olivnega olja ter ugnetemo voljno, čvrsto testo. Razdelimo ga na 4 dele in iz njih oblikujemo hlebčke. Premažemo jih z nekaj olja in vzhajamo 20 minut.
- Pečico segrejemo na 220 °C in s preostalim oljem namastimo okrogle pekače za pico.
- Hlebčke razvaljamo v tanke kroge in jih položimo v pekače. Vsak krog premažemo z žlico kečapa, po vrhu razporedimo rezine šunke in koščke mocarele ter posujemo z origanom in rožmarinom. Nazadnje pice obložimo z rezinami fig, posujemo z lešniki in jih pečemo 15 minut.