Sestavine za nadev:
- 400 g krompirja
- ½ skodelice graha
- ½ skodelice zmlete čebule
- 2 zelena čilija
- ½ žličke naribanega ingverja
- 1 žlica na drobno narezanih koriandrovih listov
- ½ žličke garam masale in/ali ½ žličke mletega koriandra
- ščep čilija
- sol (po okusu);
za testo:
- 1 skodelica večnamenske moke
- ½ dcl vode,
- 3 žlice olja (ali maslo)
- ščep soli
Priprava: Krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo. V osoljeni vodi posebej skuhamo grah. Zmešamo sestavine za testo. Mesimo tako dolgo, da dobimo gladko, enotno testo. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo v folijo in pustimo počivati od 15 minut do pol ure. Očistimo čilija, ju na drobno nasekljamo in ju skupaj s čebulo 3 minute pražimo na dveh žlicah olja (še bolje ghija). Dodamo grah in pražimo od 2 do 3 minute, dodamo začimbe, mešamo še 1 minuto, nato mešanico vmešamo v pretlačeni krompir. Iz testa naredimo kroglice in jih na pomokani površini razvaljamo v kroge s premerom približno 10 cm, vsak krog prerežemo v dva polkroga. Polkroge prepognemo in s prsti stisnemo okrogle robove, tako da dobimo žepke. Napolnimo jih z nadevom, rob odprtine navlažimo z vodo in jih stisnemo (ali pa za oblikovanje žepka uporabimo kar drugo polovico razrezanega kroga). Pazimo le, da so vsi robovi dobro stisnjeni, zato da med cvrenjem nadev ne uhaja iz žepkov. Tako pripravljene žepke iz testa cvremo na srednje močnem ognju na obeh straneh, dokler niso zlato rjave barve. Odložimo jih na papirnat prtiček, da odstranimo odvečno maščobo. Postrežemo lahko tople ali hladne.