Sestavine za 4 osebe:
- 4 brancini po 250 do 300 g
- 80 g na trakove narezane pancete
- 1 neškropljena limona
- 2 žlici nasekljanih svežih dišavnic (peteršilj, timijan, origano)
- 4 krompirji
- 1 rdeča čebula
- 100 g kisle smetane
- 100 g jogurta
- 1/2 žličke sladkorja
- 1 žlica zeliščnega kisa
- sol in poper
- 100 g naribanega poltrdega sira
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Krompirje po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo. Kar smo izdolbli, nasekljamo, zmešamo s sirom, solimo in popramo. S to zmesjo napolnimo krompirje, polovice sestavimo in zavijemo v aluminijasto folijo ter damo v pečico. Pečemo 15 minut.
- Za pomako čebulo na drobno sesekljamo, zmešamo s kislo smetano, jogurtom, sladkorjem in kisom, solimo in popramo ter damo na hladno.
- Očiščene ribe splaknemo z mrzlo vodo in jih s papirnatimi brisačami osušimo. Limono narežemo na koščke, zmešamo z nasekljanimi zelišči in s to mešanico napolnimo trebušne votline rib, nato jih ovijemo s trakovi pancete in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
- Deloma pečene krompirje odvijemo in polovice zložimo k ribam. Pekač damo v pečico in pečemo 15 minut. Nazadnje ribe in polnjene krompirje damo na krožnike, malo omake prelijemo po krompirjih, ostanek pa postrežemo v skledici.