Za spremembo pa jih lahko narežemo na rezine in te nadevamo z izbranim nadevom. Najokusnejša kombinacija so jajčevci nadevani z mesom, lahko pa meso nadomestimo s poljubno zelenjavo in sirom.
Sestavine (za 4 osebe):
- 2 velika jajčevca,
- 2½ žličke soli,
- sok 1 limone,
- 1½ žlice olivnega olja,
- 1 sesekljana čebula,
- 2 strta stroka česna,
- 400 g zmlete govedine,
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja,
- 3 drobno sesekljani listki bazilike,
- ½ žličke zmletega črnega popra,
- 4 žlice moke,
- 100 g kokosovega olja za cvrenje,
- 600 g olupljenega in na kocke narezanega paradižnika,
- 100 g nastrganega sira (na primer gavde).
Priprava:
- Jajčevcema odrežemo pecelj, ju olupimo in vzdolžno narežemo na tanke rezine. Posolimo jih z 1½ žličke soli, pokapamo z limoninim sokom, naložimo v cedilo in pustimo počivati 30 minut.
- Za nadev v ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja ter na njem 5 minut pražimo čebulo in česen. Dodamo meso ter ga pražimo 5 minut, da porjavi. Nazadnje primešamo peteršilj in baziliko, solimo s ½ žličke soli in ¼ žličke popra ter dušimo še 5 minut.
- Rezine jajčevcev odcedimo in osušimo, nato pa povaljamo v moki in odvečno otresemo.
- V ponvi segrejemo kokosovo olje in jajčevce pečemo po 2 minuti na vsaki strani. Preložimo jih na papirnate brisače, da se odvečna maščoba odcedi.
- Paradižnike narežemo na kocke, dodamo preostalo sol, premešamo in damo v cedilo, da se odvečna tekočina odcedi.
- Pečico segrejemo na 180 °C in pekač namastimo s preostalim olivnim oljem. Vsako rezino jajčevcev nadevamo s po 2 žlicama nadeva in jo zvijemo v ruladico. Zložimo jih v pekač, posujemo z odcejenim s paradižnikom, začinimo s preostalim poprom in posujemo s sirom.
- Jajčevce pečemo od 25 do 30 minut, da se sir zlatorjavo zapeče.