Zanimivosti

Pečeni jajčevci z mesnim nadevom

Zvonka Labernik, Ženska
16. 9. 2017, 08.48
Deli članek:

Po navadi jajčevce nadevamo tako, da jih izdolbemo in v vdolbine naložimo nadev.

Za spremembo pa jih lahko narežemo na rezine in te nadevamo z izbranim nadevom. Najokusnejša kombinacija so jajčevci nadevani z mesom, lahko pa meso nadomestimo s poljubno zelenjavo in sirom.

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Sestavine (za 4 osebe):

  • 2 velika jajčevca,
  • 2½ žličke soli,
  • sok 1 limone,
  • 1½ žlice olivnega olja,
  • 1 sesekljana čebula,
  • 2 strta stroka česna,
  • 400 g zmlete govedine,
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja,
  • 3 drobno sesekljani listki bazilike,
  • ½ žličke zmletega črnega popra,
  • 4 žlice moke,
  • 100 g kokosovega olja za cvrenje,
  • 600 g olupljenega in na kocke narezanega paradižnika,
  • 100 g nastrganega sira (na primer gavde).

Priprava:

  1. Jajčevcema odrežemo pecelj, ju olupimo in vzdolžno narežemo na tanke rezine. Posolimo jih z 1½ žličke soli, pokapamo z limoninim sokom, naložimo v cedilo in pustimo počivati 30 minut.
  2. Za nadev v ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja ter na njem 5 minut pražimo čebulo in česen. Dodamo meso ter ga pražimo 5 minut, da porjavi. Nazadnje primešamo peteršilj in baziliko, solimo s ½ žličke soli in ¼ žličke popra ter dušimo še 5 minut.
  3. Rezine jajčevcev odcedimo in osušimo, nato pa povaljamo v moki in odvečno otresemo.
  4. V ponvi segrejemo kokosovo olje in jajčevce pečemo po 2 minuti na vsaki strani. Preložimo jih na papirnate brisače, da se odvečna maščoba odcedi.
  5. Paradižnike narežemo na kocke, dodamo preostalo sol, premešamo in damo v cedilo, da se odvečna tekočina odcedi.
  6. Pečico segrejemo na 180 °C in pekač namastimo s preostalim olivnim oljem. Vsako rezino jajčevcev nadevamo s po 2 žlicama nadeva in jo zvijemo v ruladico. Zložimo jih v pekač, posujemo z odcejenim s paradižnikom, začinimo s preostalim poprom in posujemo s sirom.
  7. Jajčevce pečemo od 25 do 30 minut, da se sir zlatorjavo zapeče.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost