Zanimivosti

Zapečeni polnjeni paradižniki

Maja Poljšak, Maja
15. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Polnjeni paradižniki vedno teknejo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 večjih čvrstih paradižnikov
  • 250 g na kockice narezanega kruha (bagete, žemlje ali podobno)
  • 2 stroka česna
  • 6 slanih filejev inčunov
  • 1 šopek peteršilja
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol in poper
  • 100 ml čiste juhe

Priprava:

  1. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, nato jih z žličko izdolbemo, notranjost posolimo in jih zložimo v pekač, ki smo ga namazali z žlico olja. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
  2. Kruh narežemo na kockice. Česen olupimo in sesekljamo, fileje inčunov z vilicami zmečkamo. Peteršilj na drobno sesekljamo. V visoki ponvi na štirih žlicah olja pražimo kockice kruha, česen in fileje inčunov, nato dodamo še peteršilj, po okusu dosolimo in popramo.
  3. Paradižnike napolnimo s kruhovim nadevom, jih poškropimo z juho in ostanek zlijemo v pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut. Tako pripravljeni paradižniki se odlično podajo k mesu ali ribam na žaru.