Sestavine za 4 osebe:
- 8 večjih čvrstih paradižnikov
- 250 g na kockice narezanega kruha (bagete, žemlje ali podobno)
- 2 stroka česna
- 6 slanih filejev inčunov
- 1 šopek peteršilja
- 5 žlic olivnega olja
- sol in poper
- 100 ml čiste juhe
Priprava:
- Paradižnikom odrežemo del s pecljem, nato jih z žličko izdolbemo, notranjost posolimo in jih zložimo v pekač, ki smo ga namazali z žlico olja. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
- Kruh narežemo na kockice. Česen olupimo in sesekljamo, fileje inčunov z vilicami zmečkamo. Peteršilj na drobno sesekljamo. V visoki ponvi na štirih žlicah olja pražimo kockice kruha, česen in fileje inčunov, nato dodamo še peteršilj, po okusu dosolimo in popramo.
- Paradižnike napolnimo s kruhovim nadevom, jih poškropimo z juho in ostanek zlijemo v pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut. Tako pripravljeni paradižniki se odlično podajo k mesu ali ribam na žaru.