Sestavine za 4 osebe:
- 360 g špagetov
- 160 g rukole
- 500 g češnjevih paradižnikov
- 4 stroki česna
- 1 rdeč feferon
- 6 slanih filejev inčunov
- 5 žlic olivnega olja
- sol in poper
Priprava:
- Paradižnike prepolovimo, česen olupimo in narežemo na lističe, feferon prerežemo, odstranimo semena in ga na drobno zrežemo. Fileje inčunov sesekljamo. V loncu pristavimo vodo za kuhanje špagetov.
- V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo na lističe narezan česen, narezan feferon in sesekljane inčune ter malo popražimo. Ko česen zadiši, dodamo paradižnike, mešamo in pražimo, da se zmehčajo, previdno dosolimo in popramo po okusu.
- Ko voda zavre, jo solimo in vanjo stresemo špagete. Tik pred tem, ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, dodamo rukolo. Špagete in rukolo odcedimo, stresemo v ponev k paradižnikom, vse dobro premešamo in postrežemo.