Zanimivosti

Kumarična solata s testeninami

Zvonka Labernik, Ženska
15. 9. 2017, 08.46
Deli članek:

Čisto običajno kumarično solato lahko s testeninami, začimbami in dišavnicami spremenimo v okusno in nasitno jed, ki bo pravšnja za poletno večerjo.

Za tole solato je treba izbrati čvrste in ne prevelike kumare.

PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Sestavine (za 4 osebe):

  • 150 g testenin (na primer peresnikov ali polžkov),
  • 4 kumare,
  • 2 žlici sesekljanega svežega kopra,
  • 1 žlička semen kopra,
  • 1 žlička kumine,
  • 1 na lističe narezana čebula,
  • 2 strta stroka česna,
  • za solatni preliv:
  • 100 ml kisle smetane,
  • 2 žlici majoneze,
  • 1 žlica sezamovega olja,
  • 1 žlica balzamičnega kisa,
  • ½ žličke soli,
  • ¼ žličke kajenskega popra.

Priprava:

  1. Testenine skuhamo po navodilih na ovitku, jih odcedimo in ohladimo.
  2. Kumare olupimo, vzdolžno prerežemo, izdolbemo semena, ki jih zavržemo. Polovice kumar narežemo na tanke rezine in damo v skledo. Primešamo ohlajene testenine, koper, kumino, čebulo in česen.
  3. Posebej zmešamo sestavine za solatni preliv in ga vmešamo v solato.
  4. Solato za vsaj 1 uro postavimo v hladilnik, da se ohladi in se okusi prepojijo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost