Zanimivosti

Hruškova marmelada z dišavnicami

J.G., Maja
8. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Domače je še vedno najboljše in najbolj naravno, predvsem pa prilagojeno okusu vsakega posebej.

Sestavine za 2 kozarca po 200 g:

  • 1 kg hrušk
  • 1 strok vanilje
  • 1 kg želirnega sladkorja (1 : 1)
  • 4-5 nageljnih žbic

Priprava:

  1. Hruške olupimo in narežemo na koščke. Vaniljin strok prerežemo na pol in postrgamo sredico.
  2. Koščke hrušk potresemo z želirnim sladkorjem, dodamo vaniljin strok in sredico ter nageljnove žbice, pokrijemo in počakamo od 3 do 4 ure.
  3. Med mešanjem zavremo in kuhljamo 4 minute.
  4. Na koncu odstranimo dišavnice in marmelado nalijemo v kozarca.