Zanimivosti

Naravnost iz vroče Grčije prihaja gyros.

M.O.Ž., Maja
30. 8. 2017, 09.00
Deli članek:

Kar je drugo ime za meso, narezano na trakove in marinirano v okusni začimbni mešanici iz soli, čebule, paprike, popra, česna, origana, sladkorja in rožmarina.

Profimedia

Sestavine za 5 oseb:

  • 500 g svinjine
  • 1 vrečka Gyros začimbne mešanice Kotányi
  • 2 žlici olivnega olja
  • ½ rdeče čebule
  • 1 paradižnik
  • 5 lepinj
  • 150 g mešane solate
  • 150 g omake tzatziki
  • nekaj peteršilja

Priprava:

  1. Meso narežemo na trakove in ga začinimo z Gyros začimbno mešanico Kotányi. Počakamo nekaj časa, da se meso dobro marinira. Na vročem olju ga pražimo približno 8 minut.
  2. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Tudi paradižnik narežemo na rezine.
  3. Lepinje popečemo na žaru in jih po dolgem prerežemo, da dobimo žepke.
  4. Napolnimo jih s solato, mesom, čebulo, paradižnikom in omako tzatziki. Dodamo še peteršilj in po želji ponudimo lepinje, zavite v alufolijo.