Sestavine za 4 osebe:
- 200 ml vode
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice olivnega olja
- 1 ščepec črnega popra
- 1 ščepec soli
- 2 rezini belega kruha
- 1 kumara
- 2 rdeči papriki
- 1 strok česna
- 1 čebula
- 750 g paradižnika
Priprava:
- Paradižnike za nekaj minut potopimo v vrelo vodo, da jih potem lažje olupimo. Meso narežemo na koščke.
- Čebulo in česen olupimo, čebulo sesekljamo in česen pretlačimo. Paprikama odstranimo semena. Kumaro olupimo, razpolovimo in prav tako odstranimo semena. Papriki in kumaro narežemo na koščke.
- Tretjino zelenjave prihranimo in shranimo v hladilnik. Kruh namočimo v vodi, ožamemo in s preostalo zelenjavo ukašimo. Začinimo, dodamo olje in kis, ledeno vodo in juho postavimo v hladilnik.
- Preden jo ponudimo, dobro premešamo, po potrebi začinimo in na vsak krožnik odmerimo še nekaj sesekljane zelenjave, ki smo jo prihranili.