»Sem študentka na Pedagoški fakulteti v Mariboru in 4–5 dni na teden preživim tam – žal brez pečice,« pravi. Ko pa se že loti kuhanja, se zanaša na recepte svoje mame, po njenih besedah najboljše kuharice na svetu. Mama ji je že pred nekaj leti posredovala recept za gratiniranega purana ali piščanca s pršutom, ki ga Kaja z veseljem deli z bralci Zvezd, saj to kombinacijo obožuje.
Sestavine:
- ½ kilograma mesa (puran ali piščanec)
- sol
- pršut
- kisla smetana
- timijan
- poper
- jajce (za bešamel omako)
- nariban sir
Priprava:
Meso zrežite na zrezke, posolite in popecite, da dobijo malo zlate barve. Pripravite ognjevarno posodo in jo namažite z maščobo. Zrezke zložite vanjo in jih nato obložite s pršutom. Medtem pripravite bešamel omako – zmešajte kislo smetano, timijan, poper ter eno jajce in to polijte po zrezkih. Po vrhu posipajte nariban sir in pol ure pecite v pečici pri 180 stopinjah Celzija. Kot prilogo lahko pripravite pečen krompir in zeleno ali paradižnikovo solato.