Sestavine te solate vsebujejo idealno razmerje vseh hranil, predvsem pomembnih vitaminov in mineralov.
Sestavine (za 4 osebe):
- 200 g razpolovljenega rdečega paradižnika češnjevca,
- 200 g razpolovljenega rumenega paradižnika češnjevca,
- 300 g razkoščičene in na kocke narezane lubenice,
- 100 g na koščke natrgane mocarele,
- šopek očiščene, oprane in odcejene rukole,
- 1 na rezine razrezana rdeča čebula,
- 1 žlica sesekljane sveže bazilike,
- 1 žlica sesekljane sveže mete,
za solatni preliv:
- 1 žlica limoninega soka,
- 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja,
- ½ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra,
- ¼ žličke blago pekoče rdeče paprike v prahu.
Priprava:
- V skledo stresemo paradižnik, lubenico, mocarelo, rukolo in čebulo, posujemo jih z baziliko in meto ter premešamo.
- Posebej zmešamo sestavine za solatni preliv in ga polijemo po solati. Dobro jo premešamo in za 1 uro postavimo v hladilnik.
- Ohlajena solata se dobro poda k mesu, pečenem na žaru, s hrustljavo popečenim kruhom pa jo lahko ponudimo tudi za lahko večerjo.