Sestavine za manjši pravokoten pekač:
- 100 g temne čokolade
- 5 jajc
- 75 g zmehčanega masla
- 75 g sladkorja za testo, 60 g za nadev in 3 žlice za želatinasti preliv
- 1 ščepec soli
- 1vrečka vaniljinega sladkorja
- 225 g zmletih lešnikov
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 2 žlici ruma
- 5 listov želatine
- 500 g puste nepasirane skute
- 375 g kremnega sira maskarpone
- 500 g marelic
- 2 žlici svetlega sadnega sirupa (šebesa ali drugo)
- 1 vrečka želatinastega preliva za sadne torte
Zanimivosti
Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!
Priprava:
- Čokolado nasekljamo, damo v skledico, stopimo nad soparo in odstavimo. Lešnike zmešamo s pecilnim praškom. Tortni model ali plitev pravokotni pekač namastimo in potresemo z moko, pečico ogrejemo na 200 stopinj. Beljake ločimo od rumenjakov in jih posebej stepemo v čvrst sneg.
- V skledi penasto umešamo maslo, 75 g sladkorja in ščepec soli. Nato postopoma vmešamo rumenjake, primešamo še čokolado in lešnike s pecilnim praškom, nazadnje pa čvrst beljakov sneg.
- Čokoladno testo stresemo v pripravljen model, površino poravnamo, model postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.
- Liste želatine namočimo v mrzli vodi. V skledi zmešamo skuto, maskarpone, 60 g sladkorja in vrečko vaniljinega sladkorja. Zmehčane in ožete liste želatine v posodici stopimo, zmešamo z dvema žlicama skutne kreme, primešamo kremi in namažemo na ohlajeno čokoladno testo. Model postavimo za najmanj tri ure v hladilnik, da se skutna krema popolnoma strdi.
- Marelice narežemo, damo v skledo in jih pokapljamo s sadnim sirupom. Na strjeno skutno kremo naložimo odcejene marelice. V lončku gladko zmešamo želatinasti preliv za sadne torte, tri žlice sladkorja in tri žlice vode, nato prilijemo 125 ml vode in zavremo. Nazadnje prilijemo še sok od marelic in enakomerno prelijemo po marelicah ter pustimo, da se ohladi in strdi.