Sestavine za 4 osebe:
- 120 g mešanice dolgozrnatega in črnega divjega riža
- 100 g dimljenega lososa
- 100 g rakovega mesa
- 100 ml čiste zelenjavne juhe
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici orehovega olja (lahko olivnega ali repičnega)
- sol in poper
- 1 manjša solatna kumara s tanko lupino
- 80 g orehov
- 4 žlice sladko-kisle čilijeve omake
- 1 bio limeta (nastrgana lupinica in sok)
- 1 šopek koprca
- 25 g suhih brusnic
Priprava:
- Riž v osoljeni vodi skuhamo, nato ga dobro odcedimo in stresemo v skledo. Juho zmešamo s kisom in orehovim oljem, polijemo po rižu, solimo in popramo, premešamo in pustimo, da se ohladi.
- Kumaro po dolžini prerežemo, z žličko odstranimo semena, nato jo narežemo na kockice. Orehe na grobo nasekljamo in jih v ponvi brez maščobe popečemo. Koprc sesekljamo.
- Ohlajen riž poškropimo z limetinim sokom, dodamo limetino lupinico, čilijevo omako, kumaro in orehe. Rezine lososa in rakovo meso narežemo ter primešamo rižu, nazadnje dodamo še koprc in brusnice, vse premešamo in postrežemo.