Sestavine za 4 osebe za testo:
- 150 g moke
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- 60 g tople vode
Za nadev:
- 2 žlici olja
- 500 g korenja
- 200 ml smetane za kuhanje
- 2 jajci
- 5 rezin opečenca
- 1 majhen šopek pehtrana
- sol, poper, sladkor
- 1 zvezdni janež
Za pomako:
- 150 g majoneze ali tatarske omake Gea
Za gobe:
- 3 žlice olja
- 250 g ostrigarjev
- 1/2 stroka česna
- sol, poper
- 2 pora
- 1/2 limone
Priprava:
- Vse sestavine za testo zmešamo in zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in eno uro pustimo na hladnem.
- Korenje umijemo, ostrgamo in razpolovimo. Narežemo na poševne rezine. Popražimo jih na olju, dodamo zvezdasti janež, solimo, popramo, sladkamo. Zalijemo s smetano in kuhljamo, da se korenje zmehča in omaka zgosti. Odstavimo z ognja. Ko se zmes malce shladi, vanjo naribamo popečen opečenec in jajci. Počakamo 20 minut. Pehtran narežemo in dodamo nadevu.
- Testo razvaljamo na pomokani površini. Položimo ga na pomokano krpo, premažemo z olivnim oljem in nanj razporedimo nadev.
- Zvijemo v zvitek in ga položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zavitek še enkrat premažemo z olivnim oljem in pečemo 20 minut na 150 stopinjah.
- Za prilogo v ponvi popečemo ostrigarje in narezan por. Solimo, popramo, izboljšamo z limoninim sokom in v olju namočenim strokom česna.
- Za pomako ponudimo lonček tatarske omake ali majoneze.