Zanimivosti

Korenčkov zavitek s pečenimi ostrigarji

Janja Grativa, Maja
2. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Spomladanska kuhinja stavi na svežino okusov in lahkotnost kalorij, zanemariti pa ne smemo niti njene privlačne podobe.

Sestavine za 4 osebe za testo:

  • 150 g moke
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • 60 g tople vode

Za nadev:

  • 2 žlici olja
  • 500 g korenja
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 2 jajci
  • 5 rezin opečenca
  • 1 majhen šopek pehtrana
  • sol, poper, sladkor
  • 1 zvezdni janež
gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Za pomako:

  • 150 g majoneze ali tatarske omake Gea

Za gobe:

  • 3 žlice olja
  • 250 g ostrigarjev
  • 1/2 stroka česna
  • sol, poper
  • 2 pora
  • 1/2 limone

Priprava:

  1. Vse sestavine za testo zmešamo in zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in eno uro pustimo na hladnem.
  2. Korenje umijemo, ostrgamo in razpolovimo. Narežemo na poševne rezine. Popražimo jih na olju, dodamo zvezdasti janež, solimo, popramo, sladkamo. Zalijemo s smetano in kuhljamo, da se korenje zmehča in omaka zgosti. Odstavimo z ognja. Ko se zmes malce shladi, vanjo naribamo popečen opečenec in jajci. Počakamo 20 minut. Pehtran narežemo in dodamo nadevu.
  3. Testo razvaljamo na pomokani površini. Položimo ga na pomokano krpo, premažemo z olivnim oljem in nanj razporedimo nadev.
  4. Zvijemo v zvitek in ga položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zavitek še enkrat premažemo z olivnim oljem in pečemo 20 minut na 150 stopinjah.
  5. Za prilogo v ponvi popečemo ostrigarje in narezan por. Solimo, popramo, izboljšamo z limoninim sokom in v olju namočenim strokom česna.
  6. Za pomako ponudimo lonček tatarske omake ali majoneze.