Zanimivosti

Solatni krožnik s koromačem in rukolo

Katja Kmet, Zarja
19. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za barvni poudarek lahko dodamo solati tudi rezine svežih rdečih redkvic.

Sestavine:

  • sok in lupinica 1 bio limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 koromača
  • 150 g rukole
  • 100 g gorgonzole
  • pest orehovih jedrc
  • sol
  • poper

Priprava:

Limoni ostrgamo lupinico in iztisnemo sok. Koromača očistimo in narežemo na zelo tanke rezinice. Očistimo in operemo rukolo, liste dobro odcedimo in po želji prerežemo. Gorgonzolo nadrobimo ali na drobno narežemo. V skledi stepemo oljčno olje in limonov sok, dodamo sol in poper po okusu. Tik preden postrežemo jed, damo v skledo narezani koromač in rukolo. Rahlo premešamo. Potresemo z gorgonzolo, na grobo sesekljanimi orehi in limonovo lupinico. Solato razdelimo na dva krožnika in ponudimo za prilogo k na žaru pečenemu piščančjemu mesu.