Zanimivosti

Ječmenčkova solata z lososom

Maja Poljšak, Maja
3. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po morsko

Sestavine za 4 osebe:

  • 200 g ječmenčka
  • 1/2 solatne kumare s tanko lupino
  • 2 paradižnika
  • 1 rumena in 1 manjša rdeča paprika
  • 2 mladi čebulici
  • 200 g narezanega prekajenega lososa
  • 8 žlic olivnega olja
  • 5 žlic sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 1 žlica na drobno zrezanega drobnjaka
  • sol in poper

Priprava:

  1. Ječmenček splaknemo, stresemo v posodo, prilijemo vodo, zavremo, solimo, dodamo žlico olja in skuhamo. Medtem zelenjavo umijemo in očistimo.
  2. Kumaro, paradižnik in papriko narežemo na kockice, mlado čebulico z zelenjem vred pa na koleščke. Lososa narežemo na trakce.
  3. Kuhan ječmenček odcedimo, stresemo v skledo in pustimo, da se ohladi. Nato primešamo zelenjavo in trakce lososa. Iz sedmih žlic olja, limoninega soka, soli in popra ter drobnjaka zmešamo preliv in ga enakomerno prelijemo po solati.