Sestavine za 4 osebe:
- 1 glavica koničastega mladega zelja
- 350 g fileja bele ribe (brez kože)
- 80 g španske klobase chorizo
- 3 žlice olivnega olja
- 3 čebule
- 1 strok česna
- 1/2 rdečega čilija
- 1/2 žličke mlete kumine
- 1 ščep dimljene mlete paprike
- 1l čiste goveje ali kokošje juhe (lahko iz kocke)
Priprava:
- Klobaso narežemo na koleščke. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, čili narežemo na koleščke. Zelje razrežemo na četrtine in nato na trakove, nato približno tretjino zelja zmiksamo. V posodi na dveh žlicah olja najprej hrustljavo popečemo koleščke klobase, nato jih iz posode preložimo na krožnik.
- V posodo damo še žlico olja in na njem popražimo čebulo, česen, čili, kumino in dimljeno papriko, nato dodamo narezano zelje, še malo popražimo in zalijemo z juho. Dodamo še na grižljaj velike kose narezano ribo in zmiksano zelje, zavremo in kuhamo 5 minut. Nazadnje juho po okusu dosolimo in popramo, razdelimo v globoke krožnike, na vrh damo popečeno klobaso in postrežemo.