Zanimivosti

Puranji zrezki s pršutom in čičerko

Maja Poljšak
10. 1. 2017, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 puranji zrezki
  • 1/2 kozarčka rdečega pesta
  • 4 rezine pršuta
  • 2 žlici olivnega olja
  • 50 ml belega vina
  • 3 žlice sira maskarpone
  • 425 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol in poper

Priprava:

  1. Zrezke potolčemo, po obeh straneh solimo in popramo. Nato vsakega namažemo z žličko rdečega pesta, nanj položimo rezino pršuta, zrezek prepognemo in spnemo z zobotrebcem.
  2. V ponvi segrejemo olivno olje in zrezke po vsaki strani pečemo 4 minute. Nato jih preložimo na krožnik in pokrijemo, da se ne ohladijo. V ponev zlijemo vino, z lopatico postrgamo dno, omaki primešamo preostali pesto in maskarpone, dodamo splaknjeno in dobro odcejeno čičerko.
  3. Ko se čičerka pregreje, dodamo zrezke in nazadnje še peteršilj. Zrezke postrežemo s kratkimi rebrastimi makaroni, širokimi rezanci, lahko tudi s krompirjevim pirejem ali kakšno drugo prilogo.