Sestavine za 4 osebe:
- 4 puranji zrezki
- 1/2 kozarčka rdečega pesta
- 4 rezine pršuta
- 2 žlici olivnega olja
- 50 ml belega vina
- 3 žlice sira maskarpone
- 425 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol in poper
Priprava:
- Zrezke potolčemo, po obeh straneh solimo in popramo. Nato vsakega namažemo z žličko rdečega pesta, nanj položimo rezino pršuta, zrezek prepognemo in spnemo z zobotrebcem.
- V ponvi segrejemo olivno olje in zrezke po vsaki strani pečemo 4 minute. Nato jih preložimo na krožnik in pokrijemo, da se ne ohladijo. V ponev zlijemo vino, z lopatico postrgamo dno, omaki primešamo preostali pesto in maskarpone, dodamo splaknjeno in dobro odcejeno čičerko.
- Ko se čičerka pregreje, dodamo zrezke in nazadnje še peteršilj. Zrezke postrežemo s kratkimi rebrastimi makaroni, širokimi rezanci, lahko tudi s krompirjevim pirejem ali kakšno drugo prilogo.