Zanimivosti

Zabavno in družabno

Alesh Maatko
3. 9. 2015, 21.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Šolsko leto se je že začelo, učenci so udobno nameščeni v šolskih klopeh, učitelji se pripravljajo na prva preverjanja znanj, starši pa morajo začeti razmišljati o obšolskih dejavnostih svojih otrok. Te so za otrokov razvoj zelo pomembne, saj širijo njegova obzorja in razvijajo njegove talente.

Osebni album

Obenem širijo krog otrokovih prijateljev in mu zapolnjujejo čas, ki bi ga sicer preživel pred televizijo ali računalnikom. Ena takih obšolskih dejavnosti, ki otroku dvigujejo samozavest, mu dajejo kondicijo, ga zabavajo in mu omogočajo razvoj družabnosti, je vsekakor ples.

NIKOLI NI PREPOZNO

Zanj kljub mnogokrat nasprotnemu prepričanju po besedah plesne učiteljice in koreografinje v plesni šoli Kazina Mirjam Podobnik ni nikoli prepozno: »V naši plesni šoli vpisujemo že cicibane, ki so stari od tri do štiri leta. Kar pa ne pomeni, da otroci pri desetih, dvanajstih letih ali pozneje ne morejo začeti plesati.« Otroka vpišejo v njegovi starosti primerno skupino in hitro vidijo, kakšna bo njegova plesna prihodnost.

»Ni vse v tekmovanju. Seveda otroci lahko plešejo tudi povsem rekreativno, vendar jim po navadi tekmovanja dajo še dodaten zagon in motivacijo. Zato jih razvrstimo v skupino, ki je njihovemu plesnemu znanju in talentu primerna,« še pove Mirjam. Tudi ona se je s plesom začela ukvarjati šele pri 19 letih, danes pa je ena najboljših plesnih trenerk za pionirje in koreografinj pri nas, saj so njeni varovanci v zadnjih desetih letih v skupini pionirjev vedno blesteli na prvih mestih državnega prvenstva.

Osebni album

Mirjam Podobnik je del ekipe najstarejše plesne šole pri nas Kazina že od začetka in je pomagala vzgojiti številne generacije plesalcev, ki so se skozi leta razvili in gradili ter dosegali vrhunske rezultate v svetovnem merilu. V več kot 30 letih plesa je srečala in učila veliko mladih. »Najraje delam s pionirji, ker so zelo učljivi, zahtevni, predvsem pa je napredek res viden in je že v pol leta izjemen,« doda, ko opisuje, kako so starši presenečeni, kaj njihovi otroci osvojijo in znajo že v kratkem obdobju.

VSE SE DA NADOMESTITI
»Zgodilo se nam je že, res je to bolj redko, da se je pri kakšnem otroku videlo, da če bi že prej začel plesati, bi določene korake ali plesno znanje osvojil hitreje. V kategoriji otrok je imel primanjkljaj plesnih korakov. To pa nikakor ne pomeni, da ni bil dober. Vse se namreč da nadomestiti, za kar poskrbimo mi. S plesom prej bi bil pa še veliko boljši,« je povedala nasmejana in energična plesna učiteljica, ki verjetno tudi zaradi plesa z mladimi ostaja neverjetno mladostna in nenehno nasmejana.

Dan odprtih vrat plesne šole Kazina, ki bo v začetku septembra, bo vsekakor pravi naslov, da se vaš otrok odloči, ali je ples nekaj, kar mu bo v prostem času šolskega leta predstavljalo sprostitev in bo v njem užival.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste