Zanimivosti

Sodbe so padle

Gabrijel Toplak
27. 8. 2013, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Maribor so včeraj ob 10.36 prejeli obvestilo neznanega moškega, da bo ob 10.50 uri razstrelil vsa sodišča. Šlo je za lažni preplah, sodbe pa so bile kljub temu izrečene.

Gabrijel Toplak

Sodna ulica v Mariboru, ki si jo med drugim delita okrožno in vrhovno sodišče, je bila včeraj nekaj pred poldnevom prazna kot že dolgo ne. Razlog: grožnja neznanca o razstrelitvi mariborskih sodišč in prepovedano gibanje s strani policije.

Policisti so nemudoma zavarovali poslopja vseh sodišč v Mariboru in njihovo okolico. Po odločitvi predsednikov sodišč so vse prostore tudi izpraznili in protibombno pregledali, vendar eksplozivnih ali drugih sumljivih predmetov niso našli. Policisti bodo neznanega storilca, ki je klical na policijo, kazensko ovadili.

Vse to dogajanje pa ni ustavilo mariborskih sodnikov. Senat mariborskega okrožnega sodišča je včeraj izrekel obsodilni sodbi zoper dva od obtoženih zaradi nedovoljenega dajanja in prejemanja daril pri posredovanju tujih delavcev za Teš 6. Zastopnik poljskega podjetja Remak Marek A. Konfisz in Aleš Pangerc sta bila obsojena na vsak po leto dni zapora, medtem ko Hildo Tovšak sojenje v tej zadevi še čaka.

»Že tako imamo na tem koncu Slovenije največ umorov, zato ne vem, zakaj ne bi izstopali še v grožnjah z bombnimi napadi.«

Konfisz in Pangerc sta krivdo, da sta nedovoljeno prejela oziroma dajala darila pri gospodarskem poslovanju, priznala že na petkovem predobravnalnem naroku. Oba sta bila z dvodnevno prekinitvijo v priporu že od konca letošnjega februarja, sodišče pa jima je pripor odpravilo. Tako Konfisz, ki je v sklepnih besedah dejanje obžaloval in obljubil, da bo v Sloveniji odslužil naloženo delo, kot Pangerc, sta zaprosila za nižje kazni, a je sodišče, ki je sicer upoštevalo nekatere njune olajševalne okoliščine in na koncu vseeno prikimalo tožilstvu.

»To kar smo še pred leti gledali samo v filmih, je sedaj postala resničnost.«

Ko sta obsojena zapuščala prostore mariborskega sodišča sta bila zelo redkobesedna. Na vprašanje, ali sta pričakovala takšno sodbo, nista odgovorila skoraj ničesar, je pa bila toliko bolj zgovornejše mlajše dekle, ki se je po njiju pripeljala z razkošnim porsche cayennom in madžarskimi registrskimi tablicami. „Pustite ju pri miru. Dajte jima vsaj malo dostojanstva,“ so bile med drugim besede, s katerimi je odganjala novinarje.

 

 

 

 

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste