SKUPINA CHICAS

»Naj bo december prežet z lepimi trenutki, prijateljstvom in ljubeznijo!«

M. T. V.
18. 12. 2022, 19.57
Posodobljeno: 18. 12. 2022, 20.02
Deli članek:

Dejan Dogaja in skupina Chicas pošiljata nov odmerek ljubezni. Po polfinalnem nastopu na hrvaških Supertalentih so simpatična dekleta moči združila s popularnim slovenskim glasbenikom.

Sven Martič
Skupino sestavljajo Maša Uranjek Frece, Tina Poljanšek, Jasmina Šmarčan, Hermina Matjašič in Lucija Župevc.

Energična in karizmatična skupina Chicas je sestavljena iz petih čudovitih dam, to so Maša Uranjek Frece, Tina Poljanšek, Jasmina Šmarčan, Hermina Matjašič in Lucija Župevc, ki pravijo, da si delijo isto vizijo: širiti želijo pozitivno energijo, dobro voljo in odlično glasbo. Punce so jeseni sodelovale na festivalu Slovenska polka in valček, kjer so se predstavile s skladbo Aplavz za te. Prejšnje leto pa so prejele vabilo za sodelovanje v hrvaškem šovu talentov, in ker so željne izzivov, so ga z velikim veseljem sprejele. Sicer se v tej zasedbi in pod tem imenom še niso predstavile na tekmovanju talentov, vendar sta Maša in Jasmina pred osmimi leti kot del skupine MJAV že stali na velikem odru slovenske različice izbora, njihova violinistka Hermina pa je pred nekaj leti blestela v polfinalu šova Slovenija ima talent.

osebni arhiv
Na hrvaškem šovu Supertalent so prišle v polfinale.

Tehnične težave

»Brez oklevanja smo sprejele povabilo in začele sestavljati avdicijsko točko. Želimo si nastopov tudi na tujem trgu in ta nastop se nam je zdel odlična priložnost. Glede na to, da smo znane tudi po večglasnem petju, smo za avdicijsko točko pripravile priredbo čudovite pesmi Malo mi za sriću triba, dodale pa smo nekaj taktov vsem poznane pesmi Gutljaj vina, a v narodnozabavni preobleki,« so povedala dekleta in dodala: »Čeprav so nas slabo ozvočili, je bila žirija navdušena tako nad večglasnim petjem kot nad instrumentalno izvedbo, in uvrstile smo se v polfinale! Polfinalni nastop je potekal točno tako, kot smo si zamislile. Pokazale smo, kako na odru poskrbimo za šov in širimo pozitivno energijo, kar je bilo hrvaški publiki zelo všeč. Po oddaji smo namreč dobile veliko lepih sporočil iz Hrvaške in povpraševanj za nastop. Tudi izkušnja sama je bila nepozabna, med sabo smo se še bolj povezale in dodale nov košček v naš glasbeni mozaik.« Čeprav se jim ni uspelo uvrstiti v veliki finale, dekleta niso prav nič slabe volje.

Sven Martič
Chicas so v novi priredbi združile moči z Dejanom Krajncem.

Sodelovanje z Dejanom

Po koncu oddaje so Chicas izdale novo verzijo znane pesmi Zora je; videospot so posnele na Starem gradu v Kamniku. Ker znane skladbe rade preoblečejo v akustične različice, so se po dveh letih znova srečale z Dejanom Krajncem, s katerim so v preteklosti posnele priredbo pesmi Žuta ruža. »Odziv ljudi je bil takrat več kot odličen, in ker si je posnetek ogledalo res veliko ljudi, smo se odločili, da spet združimo moči za vrati glasbenega studia. Tako je nastala priredba pesmi Nek živi ljubav s prelepim sporočilom v teh prazničnih dneh.« Ob koncu pa Chicas dodajo: »Naj živi ljubezen in se vidimo na naših nastopih!« 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste