Vse je enkrat prvič, tudi vzpon na najvišji slovenski vrh Triglav, ki je bil pred kratkim na meniju kuharskega šefa Luke Jezerška. No, seveda moramo takoj pojasniti, da Luka tokrat na Triglavu ni bil prvič, pa tudi ne sam. S seboj je namreč vzel sina Urha.
»Tako kot je moj oče v meni vzbudil ljubezen do gora, jo želim dati tudi jaz svojim otrokom. In Urh se je pri svojem prvem spoznavanju z našim mogočnim očakom zelo zabaval. To je najlepše darilo za očeta, da si lahko po novem s podmladkom delim še strast do odkrivanja lepot našega visokogorja,« je razkril Luka, potem ko je poskrbel, da je sin doživel zasluženi krst ob Aljaževem stolpu. Urh, ki je velik ljubitelj živali, pa je bil navdušen, ko je med svojim prvim vzponom na Triglav srečal krave, kozoroge in celo svizce. Ob pogledu na svizca je vzkliknil: »To je pa res srečen dan, da smo ga videli, ker so to sicer precej plašne živali!« Ljubezen do narave in živali je fantič, ki se navdušuje nad kmetijstvom in vzrejo goveda, podedoval od pradeda, akademika biologa Janeza Matjašiča. Kako bo to povezal s kulinariko, ki mu je bila prav tako položena v zibelko, pa bomo še videli.