"Ne vem, od kod krokodilčki v očeh"

Jože Potrebuješ o prvi uspešnici Čukov, ki praznuje 30 let

Eva Jandl
23. 7. 2022, 07.12
Deli članek:

Odgovoril je tudi na vprašanje, ali bodo Čuki še obstajali brez njega?

Osebni album
"Nekoč sem mislil, da je cela katastrofa, če se kakšen član skupine zamenja. Da bo kar konec. K sreči ni tako," pravi šef in še edini ustanovni član skupine Čuki, Jože Potrebuješ.

Ena vaših prvih uspešnic, pesem Krokodilčki praznuje že 30 let, ste nedavno povedali. Se spomnite, kje ste jo napisali in kaj vas je navdihnilo, da ste napisali pesem o slovenskih manekenkah?

Seveda se spomnim. Bilo je na nastopu na bivšem Kranjskem sejmišču kjer smo imeli nastop, med nastopom pa pa so imeli izhode manekenke za pred-izbora Miss Slovenije. Tam sem občudoval to lepoto in ne vem od kod mi ideja, da je imela ena od manekenk krokodilčke v očeh. Taki, ki te pohrustajo. Tako, v enem grižljaju. Modna pista, to je prava stvar, lepe punce, te so božji dar… To ok, od kod pa mi krokodilčki v očeh pa nimam pojma. To kar pride včasih.

Ste še edini ustanovni član Čukov, vse ostale ste že zamenjali. Kako sami gledate na  skupino?

Nihče si ni mislil, da bomo Čuki delovali tako dolgo. Na začetku smo mislili, da bo to trajalo kakšno leto, dve, tri… Vse se je začelo tako, bolj za hobi in hec. Ampak ta “hec” kar traja in traja. 33 let ni kratka doba, sploh ob tako intenzivni karieri, ko si vseskozi na sceni, med ljudmi, na cesti, na lestvicah, ko te spremljajo mnoge generacije, ko postaneš del njih. Lep občutek, ampak včasih tudi kar naporna reč. Zame k sreči ne. Uživam vsa ta leta. Ja, Čuki smo se skozi leta tudi zamenjali, pomladili smo se. Normalno. Takega tempa ne zdrži vsak, pa tudi včasih so pogled na glasbo nekoliko spremeni. Ampak ostajamo prijatelji z vsemi in kakšen krasen občutek je bil na naši 30. letnici v Cankarjevem domu, ko smo naenkrat stali in prepevali na odru in prepevali Čuki vseh generacij.

Promo foto
"Čuki smo se skozi leta tudi zamenjali, pomladili smo se. Normalno. Takega tempa ne zdrži vsak, pa tudi včasih so pogled na glasbo nekoliko spremeni," pravi Jože.

Bodo Čuki še obstajali brez vas?

Nekoč sem mislil, da je cela katastrofa, če se kakšen član skupine zamenja. Da bo kar konec. K sreči ni tako. Če ima glasbenik kaj pametnega za povedati in ima pravo energijo, gre stvar naprej. Tako bo tudi, ko se bom jaz naveličal in mi ne bo več tako veselje ustvarjati in hoditi na nastope.

Ustvarili ste tudi več televizijskih oddaj, med otroškimi projekti izstopa Ribič Pepe, ki se je zaključil. Imate že kakšen nov televizijski projekt v rokavu (ne le za otroke)?

Tudi s televizijskimi oddajami imam neverjetno veselje. Ravno te dni snujemo božično oddajo Ribič Pepe na TV Slovenija, zabavno-glasbena oddaja Pri črnem Petru z Jasno Kuljaj, pa je na poletnih počitnicah. Za POP TV pa sem ustvaril glasbo za nadaljevanko Za hribom, ki se trenutno vrti na Voyu. Napisanih pa imam še kar nekaj idej za oddaje, samo televizija človeku vzame ogromno časa, da mi ga prevečkrat zmanjka za glasbo. To poletje pa bom načrtno bom namenil le ustvarjanju glasbe in nastopom Čukov po vsej Sloveniji in v zamejstvu. Sicer pa skupaj z Alyo trenutno najbolj uživamo ob prepevanju poletne uspešnice “Ma ni da ni”.

Fotim
Ribič Pepe je eden uspešnejših televizijskih projektov Jožeta Potrebuješa.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste