tekmovalka MasterChef Slovenija iza logar

»Vedela sem, da gre za polomijo!«

N.S.
2. 11. 2020, 20.40
Deli članek:

Najbolj slavno televizijsko kuhinjo je morala v zadnji oddaji zapustiti Iza Logar, za katero je bil usoden marmorni kolač Binetove soproge. Po odhodu iz šova MasterChef Slovenija nam je zaupala nekaj sočnih podrobnosti.

Pop Tv
»Moj odhod iz kuhinje je bil srečen in žalosten hkrati,« je priznala Iza, ki je sicer osebna trenerka.

Poslovili ste se tik pred velikim finalom. Kakšni so bili občutki?

Odhod je bil zame res žalosten trenutek in me je zadelo še veliko bolj, kot sem mislila, da me bo. Vsekakor so pritekle solze, čeprav jih sploh nisem pričakovala. Dlje ko si v šovu, manj si želiš iti domov, žene te vedno večja želja po obstanku in zmagi in temu primerno se dviguje pritisk. Stres med kuhanjem včasih vpliva pozitivno, včasih pa te lahko totalno povozi, kar vemo čisto vsi, ki smo kdaj vstopili v kuhinjo MasterChef. Moj odhod iz kuhinje je bil torej srečen in žalosten hkrati. 

Vaša hrana je bila videti zelo zdrava, zdi se nam, da je tudi peka marmornega kolača potekala pod zdravim vplivom in zato niste dodali olja. Se motimo?

Peka marmornega kolača je potekala sprva dokaj zbrano in olje je bilo vsekakor v načrtu, saj sem se tudi spomnila, kako ga je moja mama vedno dodajala v maso, kadar je doma pekla marmorni kolač. Kolača vsekakor nisem nameravala spreminjati v zdravo verzijo, saj sta se mi zdela sladkor in olje zelo pomembni sestavini, brez katerih kolač ne bi bil tak, kakršnega so sodniki želeli.

»Razturali« ste pri nastajanju bruncha. Jih imate radi?

Obožujem jih! Brunch je moj najljubši del dneva. Sama ga velikokrat pripravljam doma, ko se vrnem z jutranjega dela treningov.

Kaj so tisti najlepši trenutki, ki ste jih doživeli v MasterChefu?

V oddajo sem se prijavila z namenom, da gledalcem predstavim zdravo prehrano, in to mi je tudi uspelo. Najsrečnejši trenutki so bili, ko so moji krožniki na individualnih testih poželi pohvale. Prav tako sem se neizmerno zabavala ob skupinskih izzivih, saj imam zelo rada skupinsko delo in sproščeno vzdušje.

Kaj je bilo najbolj naporno?

Vsakodnevno premagovanje stresa in obvladovanje lastnih misli.

V kakšnem odnosu ste s preostalimi tekmovalci?

Z nekaterimi sem res ohranila precej tesne stike in še danes skupaj ustvarjamo, klepetamo, žuramo in načrtujemo, kar se načrtovati da v teh koronačasih. Najbolj sem se povezala z Evo, posebno vez sva ustvarili že prvi dan srečanja.

Pa sodniki? Luka je na začetku povedal, da ste ga trenirali. Imata še kakšen skupni trening?

Sodniki so mi dali veliko. Vsak njihov komentar in predlog za izboljšavo mi je dal novo lekcijo in zagon za ustvarjanje v kuhinji.

Zanimivosti

jajca na pultu
Vsestransko živilo

Nasveti, ki vam pridejo prav pri uporabi in pripravi jajc

janin vrt1 shutterstock
Vrtnina za vsak vrt

Kako do lepega česna

umazana tipkovnica
Leglo umazanije

Bakterij na tipkovnici je več kot na javnem stranišču

Bryan Jonhson
Nesmrtnost: nova resničnost

Nima 27, ampak 47 let: Prvi človek, ki je uspešno pomladil svoje telo

hot dog, pivo, inter miami
Pred Messijevim stadionom

(Video) Je to najdražji hot dog na svetu?

ogledalo
Dober začetek dneva

Zdrave jutranje navade bodo življenje spremenile na bolje