METULJČKI V TREBUHU

Že šestič se podaja v priljubljeni televizijski kuharski šov

E.J.
25. 2. 2019, 20.15
Posodobljeno: 25. 2. 2019, 21.49
Deli članek:

Televizijski kuharski zvezdnik Bine Volčič priznava, da ima še vedno metuljčke v trebuhu, preden pade prva klapa snemanja. Pa bi se tudi sam prijavil v takšen šov?

POP TV
Bine pravi, da bi se v kuharski šov prijavil, če bi ti pri nas obstajali takrat, ko je bil še mlad kuhar, brez diplome prestižne francoske šole Le Cordon Bleu.

Bine Volčič je kuharski mojster z diplomo francoskega kulinaričnega inštituta Le Cordon Bleu, ki smo si ga vsi zapomnili po resničnostnem šovu Gostilna išče šefa, lani pa je prvič nastopil kot sodnik v kuharskem šovu MasterChef Slovenija. V letošnjem prihajajočem šovu ga bomo ponovno videli, pravi. Bi sam kdaj kuhal v takšnem šovu, pred sodniki? »Ko sem bil mlad kuhar, še preden sem se odpravil v Pariz po znanje francoske kulinarike, bi mi bil takšen izziv pisan na kožo in bi se najverjetneje prijavil. V tistem času, pred dobrimi desetimi leti, pa takšnih šovov pri nas še ni bilo … Zato pa sem toliko bolj ponosen, da sem imel možnost soustvarjati legendarni resničnostni šov Gostilna išče šefa, s katerim smo kuharskemu poklicu povrnili veljavo, ki si jo zasluži,« pojasni Bine, ki ne skriva, da je pred novo sezono prijetno vznemirjen. »Pred vsakim novim televizijskim projektom sem pozitivno vznemirjen; tisti metuljčki v trebuhu, preden se posnamejo prvi kadri v sezoni, so pri meni še vedno prisotni. (smeh) Tekmovalci so letos odlični, obeta se napet boj, polno preobratov, zato zagotovo nikomur ne bo dolgčas.«

Marko Vavpotič / M24.si
Letos bodo jedi ljubiteljskih kuharjev ocenjevali Bine Volčič, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi.

»Vedno iščem nov navdih«

Bine je sodeloval že v petih resničnostnih šovih in se tako v šov podaja že šestič. Priznava, da so snemanja naporna in da ga takrat sodelavci v njegovem bistroju malce pogrešajo. »Ključna sta dobra organizacija in odličen tim sodelavcev – vesel sem, da lahko ekipi v bistroju popolnoma zaupam, zdaj med snemanjem MasterChefa me malo sicer pogrešajo, sem pa prisoten v bistroju, kadarkoli le utegnem.«

Zanimivo je, da se mu v vsem tem času noben recept iz preteklih sezon ni posebej vtisnil v spomin. »V vseh letih televizijskih šovov se je nabralo toliko različnih jedi, da se jih še ob vseh svojih jedeh iz Monstera bistroja ne morem točno spomniti, sploh pa ne točnih receptov. Sicer pa tudi na splošno vedno sledim novim navdihom in poskušam pripraviti kaj drugačnega, zato se niti ne trudim preveč ponavljati preteklih jedi.«