Alma Rekić

Stroga sodnica je zelo sladkosneda

Teja Pelko
14. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

Alma obožuje sladkarije. Tej pregrehi se nikakor ne more upreti, da pa se ji to nikjer ne pozna, skrbi z obiskovanjem fitnesa in hribov.

Marko Vavpotič / M24.si
Alma Rekić

V Almini knjigi so zbrani njeni najljubši recepti za presne, čokoladne in sveže torte.

Kot velika lokalpatriotka prisega na gorenjske gore, tja pa se, če se le da, odpravi še v temi, tako da lahko uživa v spokojnem miru. Po navadi je na vrhu, ko večina ljudi še spi. 

Alma Rekić pa se lahko pohvali še z enim uspehom – svojo prvo kuharsko knjigo. V njej je sodnica oddaje MasterChef Slovenija zbrala svoje najljubše torte, ki jih je skreirala.

Marko Vavpotič / M24.si
Almini malčki z območja Kranjske Gore so ob njeni predstavitvi knjige v Pekarni Mišmaš pekli piškote.

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Almin primarni cilj
ODPIRA KULINARIČNO AKADEMIJO
Kuharska mojstrica je razkrila, da bo v Gozd Martuljku odprla kulinarično akademijo, tako da se mladim ne bo več treba šolati v tujini.

»Pravzaprav niti ne vem, zakaj sem se odločila za torte. Očitno so mi nekako sčasoma zelo zlezle pod kožo. Moja prijateljica Erna je bila tista, ki me je ves čas brcala in si prizadevala, da bi zbirala recepture. Na začetku nisem imela namena izdati knjige, pred petimi leti pa sem si rekla, da zakaj ne. In potem je počasi začela nastajati knjiga z recepti, z mojimi kombinacijami okusov tort, takšnih, ki gredo meni v slast,« je izdala Alma, ki je velika sladkosnedka, zasluge za to, da se ji ta pregreha nikjer ne pozna, pa pripisuje obiskovanju fitnesa in hribolazenju, ki ga nadvse obožuje.

Almino knjigo so na pot pospremili njeni prijatelji in tudi kolegi z estrade, med njimi glasbenik Frenk Nova. Ta sicer Almi s sladicami ne bi upal konkurirati, raje bi jo pogostil z omleto iz domačih špargljev in jajc, ki jo je kuharska mojstrica enkrat pohvalila, ko jo je videla na njegovi fotografiji. Bi jo pa pred tem seveda izpilil do potankosti.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost