Estrada

Čokolada uravnava srčni utrip

Revija Maja
3. 9. 2017, 13.00
Deli članek:

Uživanje čokolade, zlasti temne, že dolgo povezujemo z manjšim tveganjem za srčno-žilne bolezni in kap.

Nove raziskave pa kažejo, da preprečuje tudi atrijsko fibrilacijo, vrsto neenakomernega srčnega utripanja. Odrasli, ki jedo čokolado vsaj enkrat na mesec, imajo za 10 do 20 odstotkov manjšo možnost za to srčno napako kot nejedci čokolade, je zapisano v zborniku Heart (Srce, maj 2017). Čeprav še ni natančno znano, kako čokolada deluje, najverjetneje pomagajo flavonoidi, ki so v njej. Ti delujejo protivnetno in antioksidativno, zavirajo sprijemanje krvi in preprečujejo brazgotinjenje tkiva.

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki