Ste presenečeni, da so bila ravno jetra tista, ki so vas na koncu izločila iz oddaje?
Niti malo nisem presenečen, saj drobovina ni moje področje.
Kako to, da ste dvakrat ‘zamočili’ pri isti jedi?
Star pregovor pravi: V tretje gre rado (smeh).
Torej se zdaj, ko niste osvojili nagrade, vaše sanje o kmečkem turizmu na robu Ljubljane ne bodo uresničile?
Seveda se bodo, ampak si puščam ta projekt za 'penzijo'. Žal trenutno ne dajo kredita.
Pravite, da sovražite ljudi, ki si ne vzamejo časa za prijatelje. Kako vi najpogosteje preživljate čas s svojimi prijatelji?
Nikogar ne sovražim. Pravim samo, da so prijatelji eden iz močnejših stebrov v življenju, na katerega se lahko vedno zaneseš in to moraš spoštovati in ceniti za vedno.
Preberite tudi: Sodnik MasterChefa želel udariti tekmovalca. Kliknite tukaj!
Ste v oddaji MasterChef Slovenija sklenili kakšno novo prijateljstvo?
Kje naj sploh začnem. Mislim, da sem se kar z vsemi povezal. Lahko pa izpostavim Bertonclja, Clemensa, Lucijo, Leo, Peško, skratka vsi so zelo v redu, ne morem se opredeliti.
Vaš najsrečnejši dogodek v življenju je bil menda aplavz v Linhartovi dvorani. Drži?
Ko sem v srednji šoli nastopal v ZŠG gledališču (Združeno ŠILA gledališče op. p.), smo uprizarjali dela, ki so bila izbrana za maturitetni esej. V romanu Zločin in kazen sem igral vlogo g. Petroviča in na koncu predstave je bil tako močen aplavz, da sem mislil, da me bo pobralo. Takega občutka ne dobiš kar vsak dan.
Koliko so vam izkušnje iz Impro lige pomagale pri oddaji MasterChef Slovenija?
Veliko, saj sem bil zelo sproščen pred kamerami in ravno zato sem se lahko bolj osredotočil na kuharijo.
Ali vas tudi 'kuharija' osrečuje?
Med kuhanjem pozabim na težave in me 'odnese' nekam, kjer se počutim varno in udobno. Osredotočim se na vsak gib in razmišljam, kako nadgraditi okus, s katerim se igram. Vsakič, ko kuham, ostane lep spomin.
Brez malega pivca pa ne gre ... Drži?
'Pivce za živce' pravijo. Kultura piva se je zelo razvila v Sloveniji in zato rad okušam različne vrste piv. Vsako se da združiti z določeno jedjo in tako privzdigniti hrano na višji nivo.
Kako boste zdaj unovčili vašo prepoznavnost?
Zagotovo se bo kaj spremenilo. Poizkusil bom kot kuhar, ki ga lahko ljudje najamejo na piknikih, zraven bom ponujal še piknik kvize in še več. Se prilagodim glede na tip zabave.