Estrada

To, kar počne, počne z užitkom in strastjo

Alesh Maatko
3. 9. 2015, 20.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nina Pušlar je v zadnjih letih na slovenski popularni glasbeni sceni osvojila skoraj vse lovorike. Druga samostojna plošča Slečeno srce je samo potrdila njen glasbeni talent in vrhunsko interpretacijo, ki sta jo v glasbeni svet katapultirala po zmagi na Bitki talentov leta 2005 v oddaji Spet doma.

Promo foto

Naslovna skladba albuma je postala najbolj predvajana skladba leta 2010. Nepozaben je zagotovo njen nastop na festivalu Ema 2010, na katerem je s skladbo Dež osvojila odlično drugo mesto. Leta 2011 je na istem festivalu s skladbo Bilo lepo bi nastopila kot povabljena glasbenica in kmalu zatem z Janom Plestenjakom posnela duet Punca.


MED VRSTICAMI
Tretji samostojni album Med vrsticami, ki je izšel na njen rojstni dan 25. oktobra 2011, je na radijske postaje pripeljal novo pesem Pozdrav z ljubeznijo. Sledil je single Tik tak tok, ki je bil izbran za himno velikega dogodka v Ljubljani in energični hit poletja 2012. Jesen 2012 je Nina zaznamovala z odličnim nastopom na Slovenski popevki. Bil je njen prvi, prvič pa je tudi slovensko občinstvo lahko prisluhnilo unikatni mešanici ljudskega petja Stiškega kvarteta, ki je z njo sodeloval, in popularne glasbe v skladbi Kdo še verjame. Ta je osvojila slovenske radijske postaje, saj je najbolj poslušana pesem festivala. Saj sva skupaj je postal zadnji Ninin singel leta 2012, vizualno podobo pa je dobil aprila 2013 s koncertnim videospotom, ki so ga deloma posneli tudi Ninini oboževalci. Njej najljubša pesem z zadnjega albuma je posebna tudi zato, ker je ena tistih, ki jih Nina v živo izvaja na klavirju.

KONCERTI IN PRIPRAVE
Polovica leta 2013 je minila v znamenju številnih koncertov, pisanja pesmi in priprav na nov album. Prvo novost je Nina predstavila septembra, pesem Svet je tvoj!, jeseni pa zgodbo nadaljevala s četrtim solističnim albumom Nekje vmes in leto 2013 zaključila več kot uspešno. Leto 2014 je bilo v znamenju presežkov. Tako koncertnih, z rekordnim številom koncertov, kot glede novosti. Nova singla sta postala Valentinov Poljub na klopci in remix italijanskega producenta KeeyJaya, Ta svet ne zna živet, ostale novosti pa akustični bombonček Sva super par in nepričakovan remix ene izmed pesmi s plošče, Kdo misliš, da si (Mattworx remix).

CVETJE V JESENI
Jesen 2014 je postregla z absolutnim presenečenjem – glavno vlogo, vlogo Mete, v prvem slovenskem avtorskem muzikalu Cvetje v jeseni. Petkrat zapored razprodane ljubljanske Križanke septembra in nadvse pozitivni odzivi na Ninino vlogo so muzikalu dali velik zagon, ki ga je od oktobra dalje popeljal po vsej Sloveniji in imel v enem letu že kar 70 ponovitev. Medtem pa se Nina ni ustavila. Nadaljevala je z dvema novima singloma – jesenskim Nasmeh in mirna kri in pomladnim Vprašanja srca, na svoj rojstni dan je priredila nepozaben veliki tradicionalni koncert v Ivančni Gorici in šla dalje in dalje.

MALO DRUGAČE
V leto 2015 se je odpravila z mislijo na deseto obletnico svoje kariere in z velikimi načrti, ki jih je začela uresničevati že z valentinovimi koncerti in pomladnimi koncerti ob dnevu žena, hkrati pa potrdila govorice o novem, že petem studijskem albumu in večji koncertni turneji za jesen. Nina pravi, da so sanje zato, da se jih živi, in svoje sanje je Nina ob deseti obletnici glasbene poti poimenovala #malodrugace. Nov album, nov zvok, novi koncerti, nova turneja in nov videz, ki gredo odlično skupaj z vsem, kar je Nina naredila v desetih letih.

DESETA OBLETNICA
Nina bo deseto obletnico svoje glasbene poti zaznamovala v najlepšem slovenskem koncertnem prizorišču, ljubljanskih Križankah. Prvi koncert turneje #malodrugace se bo zgodil v koprodukciji z Ljubljana Festivalom in Nina bo s svojim stalnim spremljevalnim bendom in posebnimi gosti svojemu občinstvu predstavila glasbeni presek svojih prvih desetih let. Pika na i nepozabnemu dnevu bo predstavitev njenega že petega albuma, ki ga je po koncertni turneji poimenovala kar #malodrugace.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste