Nogomet

Finska - Slovenija 2:0

STA / J.P.
14. 8. 2013, 19.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Turkuju izgubila proti Finski z 0:2 (0:1).

Kratermedia Agency / Reuters
Srečko Katanec

Na zadnji tekmi pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, ko se bodo izbranci Srečka Katanca pomerili z Albanijo in Ciprom, sta za domačo reprezentanco zadela Nicklas Moisander (35.) in Kasper Hämäläinen (84. minuta).

Oslabljena slovenska reprezentanca, zaradi poškodb selektor Srečko Katanec tokrat ni mogel računati na Josipa Iličića, Branka Ilića, Kevina Kampla, Boštjana Cesarja, Milivoja Novakovića in Zlatana Ljubijankića, Finsko zapušča s porazom. Selektor je za današnjo prijateljsko tekmo zaradi odpovedi vpoklical Željka Filipovića, Martina Milca in Romana Bezjaka, vsi trije pa so prvič zaigrali v dresu slovenske reprezentance.

Kratermedia Agency / Reuters
Samir Handanović

Slovenija je imela v prvih nekaj minutah rahlo pobudo, nobena ekipa pa si ni pripravila prave priložnost za strel. V osmi minuti je do strela prišel Teemu Pukki, žoga pa je zletela preko gola. Še enkrat je za Finsko v isti minuti streljal Petri Pasanen, vratar Samir Handanović pa je žogo odbil v kot. Katančevi izbranci so do prve resnejše priložnosti prišli v 26. minuti, ko je Mišo Brečko prodrl po desni strani, podal do Zlatka Dedića, ta pa je z roba kazenskega prostora streljal, a je žoga zletela tik nad prečko. Dve minuti pozneje je Bojan Jokić lepo našel Tima Matavža, ki pa je z glavo zadel levo vratnico finskega gola.

Čeprav so bili slovenski igralci v teh trenutkih za malenkost nevarnejši tekmec, pa so v vodstvo prišli Finci. V 36. minuti je prosti strel s kakšnih 18 metrov izvajal Roman Eremenko, z obrambo se je izkazal Handanović. Odbito žogo je pričakal Teemu Taino, ki je v kazenskem prostoru našel finskega kapetana Niklasa Moisanderja, ta pa je ob slabem posredovanju slovenske obrambe zatresel slovensko mrežo.

Do konca prvega polčasa so pobudo prevzeli finski nogometaši, toda streli Rusmusa Schüllerja in Pukkija, oba sta poizkusila dvakrat, niso našli poti v gol slovenskega čuvaja mreže.

V drugem delu so do prve priložnosti prišli gosti, ko je v 50. minuti prosti strel izsilil Dedić, ga sam tudi izvajal, a ni resneje ogrozil finskega čuvaja mreže. Finci so prvič v drugem polčasu zapretili v 62. minuti, ko je do strela prišel Eremenko, z obrambo pa se je izkazal Handanović. V 78. minuti je v kazenski prostor z leve strani podal Jasmin Kurtić, v skoku je bil najvišji Matavž, a je žogo preslabo zadel, da bi jo poslal v mrežo.

V 81. minuti je do ene najlepših priložnosti za Slovenijo prišel debitant Bezjak, ki je s kakšnih 25 metrov močno streljal, a zadel stičišče vratnice in prečke. Že nekaj trenutkov kasneje so Finci vodili z 2:0. V šestnajstmetrskem prostoru Slovenije je z desne strani streljal rezervist Joel Pohjanpalo, zadel vratnico, na odbito žogo pa je najhitreje stekel Kasper Hämäläinen in jo neovirano potisnil v mrežo.

Slovenski nogometaši bodo naslednjo tekmo v okviru kvalifikacij za mundial 2014 igrali doma proti Albaniji (6. september), štiri dni pozneje pa jih čaka gostovanje na Cipru.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste