Šport

5:2 za Ruse! Naši pokazali izjemno igro!

Barbara Kavčič za Svet24
13. 2. 2014, 15.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenski Risi igrajo prvo tekmo na letošnjem olimpijskem turnirju v Sočiju. Za rise ter vso Slovenijo bo 13. februar za vedno ostal v sijajnem spominu, saj današnja tekma pomeni tudi prvo tekmo hokejske reprezentance na olimpijskih igrah v vsej naši zgodovini.

Reuters

Tekmo je v slovenskem golu začel Robert Kristan, ki se dobro bori z napadi Rusov. Domačini so začeli silovito in prek zvezdnika Aleksandra Ovečkina prišli do vodstva že po 77 sekundah. Slovenija je prvi strel proti ruskim vratom poslala v 4. minuti, poskušal je Žiga Jeglič, le nekaj sekund pozneje pa je v polno zadel Jevgenij Malkin in podal piko na i ruskemu stampedu v uvodnem delu srečanja. Na tekmi med Slovenijo in Rusijo je Žiga Jeglič v 22. minuti po podaji Mitje Robarja dosegel zgodovinski zadetek in rezultat zvišal na 2:1, a so Rusi nato spet povečali razliko na 3:1. Jeglič je nato znova zadel in zvišal na 3:2. 

V zadnjem delu tekme je Rusija s hitrim protinapadom Valerija Ničuškina povedla s 4:2. Njegova akcija je bila uspešnejša od Kristana, saj je zadetek dosegel med nogama. Za potrditev zadetka, so si sodniki ogledali še videoposnetek, saj so se vrata po zadetku premaknila. Zadetek so potrdili, s čimer pa se selektor slovenske reprezentance ni strinjal. Začel je zmajati z glavo, s čimer si je tudi prislužil žvižge občinstva. Priložnost za zadetek je zapravil Jan Urbas, pri Rusih pa je bil uspešen Anton Belov, ki je s petim zadetkom povišal vodstvo gostiteljev na 5:2.

 

 

Potem ko je četa selektorja Matjaža Kopitarja prvi teden v Sočiju preživela hkrati zelo sproščeno in delavno, je v ponedeljek obrnila nov, resnejši list. Prvih sedem dni so bili hokejisti lahko malo evforični ob spoznanju, da živijo svoje sanje, da abodo tekmovali na olimpijski igrah. Odprtje iger je bilo več, kot so pričakovali, Tomaž Razingar je z navdušenjem in ponosom nosil slovensko zastavo, ogled tekme smučarskih skokov, v katerih je Peter Prevc prišel do srebra, je bil prav tako nekaj posebnega, kot tudi sprehodi po olimpijski vasi, kjer so se srečevali tudi z zvezdniki svetovnega hokeja, ter še marsikaj drugega. Vse to in še marsikaj so doživeli risi, ki pa zadnje dni mislijo le še na svoje delo.

facebook/SloveniaOlympicTeam

Moški hokejski turnir najboljših 12 reprezentanc na svetu, ki je na ZOI vedno največjega pomena, še posebej pa v Rusiji, kjer je zelo priljubljen, se je z dvema tekmama (Švica - Latvija, Češka - Švedska) sicer začel včeraj, danes pa bodo svoje kremplje prvič pokazali tudi Slovenci na čelu z našim najboljšim Anžetom Kopitarjem.

Iz našega tabora prihajajo napovedi o pogumni igri. »Moramo jih spoštovati, toda ne smemo se jih bati in se jih tudi ne bomo bali. Naša glavna naloga je, da se tekme lotimo, kot bi bila vsaka druga in kot se bomo nato lotili tudi preostalih. Moramo igrati z dvignjeno glavo in videli bomo, kaj se lahko zgodi oziroma kakšen rezultat lahko iztržimo,« je govoril Kopi, ki je dodal, da bo pritisk gotovo na domači strani. »Ponosni smo, da lahko igramo za Rusijo. Videli bomo turnir na najvišji ravni in veliki finale iger. Seveda so pričakovanja velika in vidimo tudi, kako razmišljajo navijači. Predsednik in ljudje so se za te igre zelo potrudili,« je dejal eden ruskih zvezdnikov Ilja Kovalčuk, ki skupaj z vso državo upa, da bodo v finalu tudi Rusi. »Rad bi igral v finalu in osvojil olimpijsko zlato medaljo,« pa je neskromne želje razkril prvi mož zbornaje komande Aleksander Ovečkin, ki tako kot njegovi kolegi niti dan pred tekmo o svojem prvem tekmecu ni govoril.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov