ob porazu

VIDEO: Luko Dončića vrgli ven

J.P./STA
20. 12. 2022, 07.25
Posodobljeno: 20. 12. 2022, 08.17
Deli članek:

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil ponoči v severnoameriški ligi NBA v dresu Dallas Mavericks izključen ob porazu s 106:116 proti Minnesota Timberwolves. Triindvajsetletni Ljubljančan je pred tem v 28 minutah na gostujočem parketu dosegel 19 točk ob šestih skokih in sedmih podajah.

Profimedia
Luka Dončić

Izključen je bil tudi trener Dallasa Jason Kidd, ki je želel ob koncu tretje četrtine zaščititi slovenskega zvezdnika. Ta se je pred tem pritoževal nad odločitvijo sodnika Rodneyja Motta, nato pa v hipu prejel dve tehnični napaki, s čimer si je prislužil izključitev.

"Ne bom lagal, zaslužil sem si prvo tehnično napako, zagotovo pa ne druge. Resnično sem bil šokiran zaradi izključitve," je po tekmi, kot ga citira spletna stran NBA, dejal Luka Dončić.

Njegov trener se je novinarske konference udeležil zgolj zaradi pravil. "Plačal sem že globo, ne bi rad plačeval še več. Bili so boljša ekipa in iz tega bomo izhajali za naprej. Hvala, da ste prišli," je na kratko nagovoril zbrane poročevalce.

S tem težav ekipe iz Teksasa še ni bilo konec, saj se je kasneje poškodoval tudi Dorian Finney-Smith. Ta je začutil bolečino v preponi. Za zdaj še ni jasno, kako dolgo bo moral 29-letnik počivati.

Obe ekipi sta bili že tako precej oslabljeni. Pri Dallasu so zaradi bolezni ali poškodb manjkali Tim Hardaway, Josh Green, Maxi Kleber in Dwight Powell. Pri Minnesoti ni bilo Rudyja Goberta, Karl-Anthonyja Townsa, Kyla Andersona, Taureana Princea in Jordana McLaughlina.

Dvoboj je sicer bolje začel Dallas, ki je po prvi četrtini vodil za devet točk, nato pa se je v drugi vse ustavilo. Volkovi so bili v tem delu igre uspešnejši s 36:14, obenem pa so dobro ustavljali Dončića, ki je iz igre pred izključitvijo zadel le pet od 17 metov, od tega tri od osmih za tri točke.

Tudi v tretji četrtini je Minnesota prevladovala, povišala prednost na 20 točk, ob odhodu prvega zvezdnika teličkov s parketa pa je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma.

Najboljši strelec Dallasa je bil na koncu Spencer Dinwiddie z 20 točkami, Davis Bertans je s klopi zadel šest trojk in dvoboj končal z 18 točkami. Pri domačih sta po 27 točk dosegla Anthony Edwards (13 skokov, 9 asistenc) in Naz Reid (13 skokov).

Minnesota ima po današnji zmagi boljše razmerje zmag in porazov (16-15) in je napredovala na osmo mesto zahodne konference, Dallas (15-16) pa je zdrsnil na deseto.

Tekmeca se bosta v isti dvorani vnovič srečala v noči s srede na četrtek.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste