Terorizem

V nemčiji aretirali trojico na misiji Islamske države

M.K.
13. 9. 2016, 12.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V severni Nemčiji so aretirali tri Sirijce, ki so osumljeni, da jih je poslala Islamska država z namenom izvedbe terorističnih napadov.

Profimedia
Nemška policija je med akcijo preiskala tudi tri begunska zavetišča.

Tri moške osebe v starosti 17, 18 in 26 let, so prijeli in priprli danes, po vrsti racij in hišnih preiskav v deželah Schleswig-Holstein in Spodnja Saška, ki so potekale v zgodnjih jutranjih urah, pred zoro. Po poročanju policije so med preiskavami zasegli tudi velike količine materiala.

Niso pa našli podatkov ali navodil za konkretne teroristične napade, so sporočil iz urada zveznega državnega tožilstva v Karlsruheju. V poročilu tudi navajajo, da je trojica osumljencev prišla v Nemčijo novembra 2015, z namenom izvesti vnaprejšnje ukaze Islamske države ali pa počakati na nadaljnja navodila. Na poti do Nemčije so z lažnimi potnimi listi potovali preko Turčije in Grčije. 

Preiskovalci menijo, da se je trojica na teroristično nalogo odpravila prostovljno in da je 17-letnik izurjen v rokovanju z orožjem in eksplozivom.

Trojica naj bi bila tudi povezana s teroristi, ki so izvedli teroristične napade v Parizu, je sporočil nemški notranji minister Thomas de Maiziere.

Aretirali so jih v obsežni akciji v kateri je sodelovalo 200 policistov in pripadnikov varnostnih sil, med katero so preiskali več lokacij, vključno s tremi begunskimi zavetišči, je potrdil nemški kriminalistični urad BKA.

Tožilstvo je sporočilo, da so vse tri aretirali v Schleswig-Holsteinu, ni pa želelo komentirati, ali so policijsko akcijo izvedli v begunskih centrih.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?