Šmihel

Po sedemnajstih letih slovo priljubljenega župnika Igorja

L. Markelj
7. 8. 2023, 21.49
Deli članek:

Preteklo nedeljo se je poslovil dolgoletni šmihelski župnik Igor Stepan, ki je po 17 letih odšel v topliško župnijo. Stepan je po koncu maše vsakemu župljanu stisnil roko in rekel nekaj lepega, verniki pa so se pred cerkvijo zadržali še ob dobrotah in poklepetali.

L.M.
Župnik Igor Stepan je po koncu maše vsakemu župljanu stisnil roko.

Kot vsako leto se tudi letos avgusta vrstijo zamenjave oziroma premestitve duhovnikov v slovenskih škofijah, tudi v novomeški. Prejšnjo nedeljo je tako marsikje pri mašah potekalo slovo od župnikov, ki odhajajo v drugo župnijo.

V župniji Novo mesto Šmihel se je od župljanov poslovil dolgoletni župnik Igor Stepan, Belokranjec po rodu, ki je novo mašo bral leta 2001 v Črnomlju. Kot kaplan je nekaj časa deloval v Ribnici in Škofji Loki ter kot župnijski upravitelj pri sv. Vidu nad Cerknico, februarja 2006 pa je prišel v Novo mesto.

»Po 17 letih in pol v šmihelski župniji je pravi čas za spremembo, zame in za cerkveno občestvo,« je dejal v nagovoru in poudaril, da je v vseh teh letih tu doživel veliko lepega in dobrega ter da mu pri srcu ni zdaj prav nič lahko. A življenje so srečevanja ter slovesa in tokrat je bil čas za slednje.

Ganjen se je vsem zahvalil za sodelovanje, pomoč in pozornosti. Povedal je, da se je tudi zato, ker je bila župnija povezana, dalo marsikaj narediti. V vseh letih je bilo čutiti versko bogato življenje, obenem je župnija tudi gospodarsko zelo napredovala. Stepan je vestno skrbel za obnovo župnijske cerkve, ki je lani dobila novo fasado in nov zvonik, ter za podružnice.

Nedeljska maša je bila zaradi slovesa priljubljenega župnika, ki je 1. avgusta odšel v župnijo Toplice, Soteska in Poljane – Dolenjske Toplice, še posebej slovesna. S čudovitim petjem se je izkazal župnijski pevski zbor, z besedami zahvale, rožami in darili so se od njega poslovili mladi veroukarji, člani zakonske skupine, župnijskega pastoralnega sveta, gospodarskega sveta in drugi.
»Imejte radi novega župnika, pomagajte mu in sodelujte z njim, kot ste z mano. Tega bom najbolj vesel,« je dejal zbranim za slovo.

V župnijo Novo mesto Šmihel 1. avgusta prihaja Štefan Hosta, Šentjernejčan po rodu, ki se je vrnil s študija v Rimu, kot kaplan pa ostaja lanski novomašnik Janez Meglen. Temu se je Stepan še posebej zahvalil za pomoč, saj je bil sam dosti zaposlen tudi kot ekonom novomeške škofije.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan