Zavrnjeni na evropski zvezi

Kaj zdaj? Slovenskim rokometašem svetujejo ...

T.L.
17. 1. 2018, 14.25
Posodobljeno: 17. 1. 2018, 15.03
Deli članek:

Kmalu bo jasno, ali Slovenija ostala ali zapušča evropsko prvenstvo. Rokometna zveza navijače vabi, da pridejo v Zagreb.

Martin Metelko

Kakšna bo usoda slovenske rokometne reprezentance na evropskem prvenstvu v Zagrebu, uradno še ni jasno. Je pa že jasno, da krovna ustanova, Evropska rokometna zveza, ni naklonjena Sloveniji v njenih prizadevanjih, da bi dosegla pravico po slabi sodniški predstavi predvsem v drugem polčasu litovskega sodniškega para na ponedeljkovi tekmi proti Nemčiji, v kateri je na koncu Slovenija remizirala. In se zaradi tega znašla v zelo neljubi situaciji v svoji skupini.

Je pa že znano, da bosta današnjo tekmo, če bo do nje prišlo, med Slovenijo in Črno goro sodila hrvaška sodnika. Na igrišču bodo tako zbrani tri republike nekdanje skupne države Jugoslavije. 

Rokometna zveza Slovenije, ki bo okoli 15. ure imela tiskovno konferenco, na kateri naj bi objavili odločitev o nadaljnji usodi slovenske ekipe na prvenstvu, je sicer pred nekaj urami na družbenem omrežju navijače pozivala v Zagreb na današnjo tekmo. "Pred nami je odločilna tekma za uvrstitev v drugi del EHF EURO 2018 - dvoboj proti Črni gori, na katerem, tudi zaradi vseh dogodkov v zadnjih dneh, potrebujemo čim večjo podporo s tribun Arene Zagreb!!" so zapisali.

Kakorkoli že, neuradno je slišati, da bosta tako selektor Vujović kot tudi litovska sodnika kaznovana za ponedeljkova ravnanja: Vujović zaradi tega, ker je v burlesknem "pozaključnem delu" tekme stopil v vratarjeva vrata, da bi branil sedemmetrovko in po tekmi sodnike ozmerjal z "debili" in naj bi mu zaradi tega prepovedali nadaljnje sodelovanje na EP, sodnika pa menda zaradi njunega dela. Na potrditev, ali informacije, ki prihajajo iz Nemčije držijo, bo treba še počakati.

Že kmalu bo Slovenska rokometna zveza najavila, ali bo ekipa z Vujovićem ostala v Zagrebu in se zvečer pomerila s Črno goro ali pa bodo protestno zapustili prvenstvo in se prepustili na milost in nemilost sankcijam in kaznim, za katere nihče ne ve, kakšne bi lahko bile.

Ker je dogajanja v Zagrebu "dvignilo na noge" tudi tiste ljudi, ki sicer rokometa ne spremljajo, ima, jasno, vsakdo tudi mnenje o tem, kako in kaj naj ravna slovenska reprezentanca v danih okoliščinah. Na družbenih omrežjih smo zbrali nekaj mnenj, ki si jih lahko preberete spodaj. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste