Zavarovalnica po domače

Delali so od doma, čeprav pogodba tega ni predpisovala

T.L./STA
27. 2. 2017, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Popravljalni ukrepi ZZZS za poslovanje v letu 2014 zadovoljivi

Arhiv Reporterja
Računsko sodišče je novembra lani v reviziji namreč ugotovilo, da je 66 javnih uslužbencev opravljalo delo na domu, čeprav to ni bilo določeno v pogodbah o zaposlitvi.

Računsko sodišče je popravljalne ukrepe za poslovanje ZZZS v letu 2014 označilo kot zadovoljive. Računsko sodišče je novembra lani v reviziji namreč ugotovilo, da je 66 javnih uslužbencev opravljalo delo na domu, čeprav to ni bilo določeno v pogodbah o zaposlitvi, niti zavod o tem ni obvestil inšpektorata za delo.

V porevizijskem poročilu računskega sodišča so zapisali, da je moral Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) v odzivnem poročilu izkazati, da se je z javnimi uslužbenci, ki opravljajo delo na domu, za to vrsto dela dogovoril v pogodbi o zaposlitvi.

ZZZS je v tem času izdal navodilo, v katerem so določeni pogoji, postopek in način dogovora dela na domu ter pravice in obveznosti javnih uslužbencev, ki opravljajo to delo. Zavod je s 45 javnimi uslužbenci sklenil anekse k pogodbam o zaposlitvi, v katerih se je z javnimi uslužbenci dogovoril o opravljanju dela na domu, in o tem obvestil inšpektorat za delo.

Zadovoljivost izkazanega popravljalnega ukrepa je računsko sodišče ocenilo na podlagi posredovanega opisa ukrepa in dokumentacije. V porevizijskem poročilu je računsko sodišče zapisalo še, da so pridobili zadostne in ustrezne podlage in dokaze, da lahko podajo oceno o zadovoljivosti izkazanega ukrepa.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?