V Mariboru

Po burni razpravi podpora

T.L./STA
14. 6. 2016, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Svet zavoda za v. d. direktorja UKC Maribor imenoval Janeza Lavreta.

sta
Janez Lavre, direkto SB Slovenj Gradec

Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je po osmih urah zasedanja danes za vršilca dolžnosti direktorja te bolnišnice po umiku dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca imenoval direktorja slovenjgraške bolnišnice Janeza Lavreta. Posle bo po napovedih prevzel prihodnji teden.

Lavre, ki ga je prejšnji teden javno podprla tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in je zato veljal za favorita, je po besedah predsednice sveta zavoda Vlaste Kovačič Mežek na glasovanju, ki je sledilo ločeni predstavitvi posameznih kandidatov in burni razpravi, prejel šest od desetih možnih glasov.

Kot je dejala, so iskali prav kandidata, ki pozna zdravstveni sistem in "tako lahko takoj začne nekaj delati za stabilizacijo sistema". "Poleg tega smo iskali nek konsenz, kateri kandidat je presečno tak, ki bi zadovoljil pričakovanja vseh članov sveta," je pojasnila.

Najprej na vrsti kadrovanje

48-letni Lavre iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu že vrsto let vodi slovenjgraško bolnišnico, predtem pa je delal kot zdravnik. Na listi NSi je tudi kandidiral za poslanca DZ.

Po današnji predstavitvi članom sveta zavoda je novinarjem povedal, da se bo v primeru izvolitve najprej lotil reševanja kadrovskih težav. "Absolutno se moramo najprej lotiti kadrovskega načrta, kadrovske popolnitve, dogovora s posameznimi predstojniki klinik in oddelkov ter videti, kako naprej," je dejal. Prednost naj bi dajal tudi javnim naročilom in programom, ki še niso plačani.

Svet zavoda je sicer danes izbiral med petimi kandidati. Poleg Lavreta so bili k predstavitvi vabljeni še nekdanji predsednik uprave NKBM Aleš Hauc, vodja centra UKC Maribor za odnose z javnostmi in marketing Janez Lencl, strokovni vodja zdravstvene nege mariborske klinike za kirurgijo Igor Robert Roj in direktorica farmacevtske družbe Marifarm Romana Fišer.

Prevzem poslov v ponedeljek

Lavre bo kot v. d. direktorja prevzel posle v ponedeljek, saj se dan prej Pivcu izteče odpovedni rok. Novega direktorja s polnimi pooblastili bodo poiskali z novim razpisom, a še ni znano, kdaj bo objavljen. Predtem naj bi sprejeli določene spremembe statuta, ki naj bi bile pripravljene najkasneje do jeseni.

Lavre ne skriva, da ga zanima tudi dolgoročnejše vodenje UKC Maribor. "Lahko smatrate, da je vedejevstvo neke vrste preizkusna funkcija," je na novinarsko vprašanje, ali svet zavoda vidi Lavreta tudi za direktorja s polnim mandatom, odgovorila Kovačič Mežkova.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov