Slovenija

Zavarovalnica Triglav prodala svojo češko družbo

STA/M.J.
20. 10. 2014, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zavarovalnica Triglav se je z družbo VIGO Finance iz Prage dogovorila za prodajo Triglavove odvisne družbe Triglav pojišt'ovna. Prodaja se bo zaključila predvidoma do maja 2015, so sporočili, podrobnosti posla pa niso razkrili.

Zavarovalnica Triglav je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila, da je njena hčerinska družba Triglav INT z družbo VIGO Finance, ki je del VIGO Investments Group, sklenila dogovor, v katerem sta podpisnici opredelili ključne elemente in pogoje za prodajo Triglav pojišt'ovna s sedežem v Brnu.

"Skupina Triglav skladno s prenovljeno strategijo do leta 2017 usmerja svoje delovanje v ciljne trge jugovzhodne Evrope, kjer načrtujemo nadaljnjo rast in razvoj. Upoštevali bomo priložnosti posameznih zavarovalnih trgov regije ter preučevali priložnosti za nadaljnjo rast tržnih deležev, in sicer tako organsko kot tudi s potencialnimi prevzemi izbranih konkurentov," je, kot so sporočili iz družbe, povedal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.

Triglav pojišt'ovna je manjša premoženjska zavarovalnica na Češkem, ki je v 100-odstotni lasti holdinške družbe Triglav INT, ki upravlja s hčerinskimi zavarovalnimi družbami Zavarovalnice Triglav v tujini. Triglav pojišt'ovna ima manj kot 1,5-odstotni delež v kapitalu oziroma bilančni vsoti sredstev skupine Triglav.

Ob polletju letos je Triglav pojišt'ovna dosegla 1,1-odstotni tržni delež in med premoženjskimi zavarovalnicami na češkem zavarovalnem trgu zasedala 11. mesto. Lani je obračunana kosmata premija na Češkem predstavljala 3,3 odstotka od obračunane celotne kosmate premije skupine Triglav. Zavarovalnica Triglav ocenjuje, da njena prodaja z vidika vpliva na poslovanje skupine ne bo imela večjega učinka.

"Češki zavarovalni trg je dobro razvit in zelo konkurenčen, saj je na njem v letu 2013 delovalo 29 zavarovalnih družb. S prodajo češke odvisne družbe sledimo usmeritvam v konsolidacijo našega delovanja ob osredotočenosti v JV Evropo. Zadali smo si cilj, da v obdobju do leta 2017 na posameznih ciljnih trgih regije dosežemo najmanj 10-odsotni tržni delež. Ob upoštevanju naše strategije je prodaja hčerinske družbe smiselni korak k nadaljnji krepitvi vloge Skupine na ključnih trgih," je v sporočilu zapisal član uprave Zavarovalnice Triglav in predsednik upravnega odbora družbe Triglav INT Benjamin Jošar.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste