Slovenija

Kljub obisku ni dobička

RKT
7. 7. 2014, 18.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Hrastniški bazen ima izgubo. Župan Miran Jerič pa pravi, da delovanja bazena ni mogoče gledati le skozi denar. V Hrastniku imajo v sklopu športnega parka na Logu, ob osnovni šoli, tudi pokrit bazen. V njem prve plavalne zamahe naredijo številni otroci iz območja od Litije do Sevnice.

RKT

Objekt ima izgubo, in to čeprav se obisk povečuje. Letno imajo namreč okoli 90 tisoč evrov prihodkov, kar za okoli 240 tisoč evrov pa je odhodkov. A hrastniški župan Miran Jerič pravi, da ne razmišljajo o zaprtju, saj delovanja takšnega bazena ni mogoče gledati le skozi denar.

Župan pravi, da gre za zelo pomemben objekt, ne le na športnem in rekreacijskem področju, pač pa tudi zdravstvenem. Jerič pojasnjuje: »Športne infrastrukture ni mogoče gledati le iz ekonomske logike, pač pa tudi skozi dodano vrednost, ki jo ima takšna infrastruktura, na primer vpliv na zdravje, boljše počutje …« Dodaja, da imajo v hrastniškem bazenu pozimi možnost treningov tudi plavalci plavalnega kluba iz Trbovelj. Prav tako pomembno, pravi župan, je tudi, da se s pomočjo plavalne zveze v bazenu učijo plavati najmlajši – dojenčki in otroci. V bazenu plavajo še osnovnošolci in vrtčevski otroci v sklopu dejavnosti, ki jih organizirajo osnovne šole in vrtci iz bližnje okolice, redni gostje so tudi člani Društva hrbteničarjev.

RKT

Marsikomu od občanov, sploh v Zasavju, kjer je brezposelnost velika, so toplice oziroma večji bazenski kompleksi nedostopni zaradi cen vstopnic. Lahko pa si kdaj privoščijo vsaj plavanje v bazenu v Hrastniku. Tudi zato je pomembno, da bazen, ki je bil zgrajen pred nekaj manj kot 40 leti, ostane.  

RKT

 A vendarle si v Hrastniku želijo, da bi bila država bolj naklonjena tudi delovanju takšnih objektov. Župan Jerič je jasen: »Tisto, kar me moti, je, da država nima posluha ta takšno infrastrukturo. Ko želimo pridobiti sredstva za energetsko sanacijo bazena, ni posluha, ker imamo lastne prihodke. To razmišljanje je treba obrniti: razmišljati je treba v smeri, da je takšno infrastrukturo treba ohraniti, jo izboljšati in občinam, ki še vztrajamo, je treba pomagati, da še vzdržujemo tako pomembno športno infrastrukturo.« Še tale podatek: lani so imeli dobrih 24.600 obiskovalcev.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste