Slovenija

Jutri zaprtih 75% šol!

STA
2. 2. 2014, 18.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zaradi vremenskih ujm v ponedeljek ne bo pouka na nekaterih šolah na Notranjskem, Štajerskem in Koroškem, ponekod bo organizirano varstvo, nekatere šole in občine pa ne bodo organizirale prevozov. Šolsko ministrstvo ravnatelje šol, kjer ne bo pouka, poziva, naj to objavijo na spletnih straneh, kar so mnoge že naredile.

Karmen Špacapan

Po trenutno razpoložljivih podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bo v ponedeljek zaprtih okoli 75 odstotkov šol. Kot so pojasnili na ministrstvu, gre pri tem za osnovne in srednje šole ter dijaške domove. Ministrstvo jih je namreč pozvalo, naj jih obvestijo, ali bodo ponedeljek imeli pouk.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ravnatelje vseh šol, v katerih jutri ne bo pouka, poziva, naj o tem objavijo sporočilo na svojih spletnih straneh in obvestijo župane, lokalne medije in starše.

Poleg tega ministrstvo ravnatelje naproša, da o tem, ali bodo pouk jutri izvajali ali ne, sporočijo tudi na elektronski naslov soj.mizs@gov.si.

Sicer pa po doslej zbranih podatkih ne bo pouka v občinah Pivka, Loška dolina in Cerknica. V Pivki bo zaprt tudi vrtec, odprto bo le dežurstvo za tiste starše, ki nimajo varstva.

Enako bo na Postojnskem, kjer bodo zaprte vse osnovne šole (OŠ) in srednje šole ter enote Vrtca na Vilharjevi ulici in Gregorčičevem drevoredu. Za otroke, za katere starši ne morejo zagotoviti varstva, pa bo varstvo urejeno v centralnem vrtcu, na naslovu Cesta na Kremenco. Zaprte bodo tudi OŠ Cerknica in obe podružnici ter OŠ Rakek.

Občina Grosuplje, OŠ Louisa Adamiča in OŠ Brinje s podružnicami so sporočile, da zaradi izrednih vremenskih razmer v ponedeljek ne bodo izvajali šolskih prevozov otrok v šolo. Tistim učencem, ki jim starši lahko zagotovijo varen prevoz v šolo, bo zagotovljeno jutranje varstvo od 6.30 naprej in popoldansko varstvo do 17. ure. Za otroke, ki jih zaradi vremenskih razmer starši ne bodo pripeljali v šolo, bo odsotnost od pouka opravičena.

Zaradi zagotavljanja varnosti otrok, staršev in zaposlenih ob nevarnosti lomljenja vej in podiranja dreves ter pričakovane hude poledice so se v velenjski občini odločili, da pouka v velenjskih osnovnih šolah v ponedeljek ne bo, prav tako ne bo šolskega prevoza. Varstvo predšolskih otrok pa bodo zagotavljali v treh dežurnih enotah Vrtca Velenje, in sicer v Lučki, Najdihojci in Vrtiljaku.

Zaradi številnih težav, ki jih povzroča žled tudi v Občini Šoštanj, v ponedeljek ne bo pouka na OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj. Odpovedani so šolski prevozi, za otroke, ki bodo v šolo vendarle prišli, pa bo v šoli organizirano varstvo.

Pouk je odpovedala tudi Srednja zdravstvena šola Celje.

Iz Logatca so sporočili, da bodo v občini v ponedeljek zaprte vse osnovne šole in vrtci, razen OŠ 8. talcev in centralnega vrtca Kurirček. Starši, ki nimajo varstva, lahko otroke pripeljejo v varstvo v omenjeno šolo in vrtec.

Pouka tudi ne bo na nekaterih šolah na Štajerskem, med drugim na OŠ Borcev za severno mejo Maribor, OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, OŠ Minka Namestnik Sonje v Slovenski Bistrici, podrobnosti pa šole že objavljajo na spletnih straneh. Zaprta bo tudi OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in njena podružnična šola Cven.

Zaprta bosta tudi vrtec Ceršak in šola v Ceršaku. Kot na svoji spletni strani navaja OŠ Rudolfa Maistra Šentilj, naj otroci ostanejo doma. Starši, ki za svojega otroka potrebujejo varstvo, pa ga lahko pripeljejo v vrtec Šentilj oz. v šolo v Šentilju, kjer bo pouk potekal.

Zaprta bo tudi šola na Jezerskem in več šol na Koroškem, med drugim vse šole na območju slovenjgraške občine, OŠ Šentjanž pri Dravogradu, pouk pa odpade tudi v Mislinji, Doliču in Završah, v Šentanelu, na Holmcu, na vseh šolah v občini Radlje ter v Črni na Koroškem.

Estrada

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!