Vreme

Ledeni oklep zajel tudi Ljubljano in okolico

STA
2. 2. 2014, 18.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ledeni oklep, ki je posledica dežja in nizkih temperatur, povzroča težave tudi v Ljubljani in okolici. Razmere so se popoldne še zaostrile, saj je trenutno brez elektrike 70.000 odjemalcev. Ljubljanski regijski center uprave za zaščito ljudem svetuje, naj z avtomobili ostanejo doma, saj so ceste poledenele in jih ne zmorejo sproti posipavati.

Kot so popoldne sporočili iz Mestne občine Ljubljana, je žled tudi pri njih povzročil lomljenje dreves in s tem vplival na prevoznost in prehodnost cest, ulic in poti ter na oskrbo z električno energijo.

Oskrba z električno energijo je prekinjena na območju Prežganja in Lipoglava, zato prihaja tudi do motenj v oskrbi z vodo. Javno podjetje VO-KA vzpostavlja napajanje črpalk z električno energijo z agregati.

Zaradi lomljenja drevja so za ves promet zaprte ceste Večna pot od študentskih domov do Mosteca, Cesta v Gorice in Pot na Golovec.

Javna gasilska služba intervencije izvaja že od sobote zvečer. Do zdaj je bilo opravljenih 109 intervencij, trenutno pa jih poteka 54, ki jih izvaja 107 pripadnikov javne gasilske službe. Aktivni so tudi pogodbeni vzdrževalci cest, ki ves dan delujejo s petimi ekipami.

Na ljubljanski občini so prejeli tudi večje število klicev sprehajalcev o drevju na sprehajalnih poteh, predvsem na Golovcu, Grajskem griču, Tivoliju, Rožniku in Šmarni gori, zato prebivalce Ljubljane opozarjajo, naj bodo zelo previdni, dokler nevarnost lomljenja drevja ne preneha. Nevarnosti na pešpoteh bodo pristojne službe odstranjevale potem, ko bodo odstranile nevarnosti na cestah in ulicah v naseljih, so še sporočili iz MOL.

Kot pojasnjujejo na Elektru Ljubljana, imajo trenutno na terenu še vedno 300 delavcev, zaradi izjemno nepredvidljivih vremenskih razmer pa ne morejo predvideti, kdaj bodo okvare odpravljene.

Na območju Elektra Ljubljana sicer zaradi izrednih vremenskih razmer še vedno prihaja do okvar na distribucijskem omrežju. Po podatkih omenjenega distributerja je trenutno brez napetosti 2171 transformatorskih postaj, oskrba pa je motena pri približno 70.000 odjemalcih. Zaradi izpada 110kV omrežja je brez električne energije celotno področje Notranjske.

Oskrba je po zadnjih podatkih motena na območju Cerknice, Logatca, Vrhnike, Žirov, Grosuplja, Kamnika, Domžal, Litije, Zagradca, Kočevja, Ribnice, Dobrepolja, Črnuč, Bokalcev, Novega mesta, Črnomlja, Zagorja in Radeč.

Najhuje je na področju Starega trga, kjer so odjemalci na področju Babnega polja že od petka dopoldne brez električne energije. Loška dolina je sicer popolnoma odrezana od sveta.

Estrada

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!