Slovenija

Ko slovenski uradniki obračunavajo med sabo

STA/Ž.K.
29. 1. 2014, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Trditve Zavoda RS za zaposlovanje o škodljivosti najemne pogodbe, leta 2010 podpisane s Hypo Leasingom, so netočne in zavajajoče, je danes sporočila Mavricija Batič, ki je bila tedaj namestnica tedanje generalne direktorice zavoda Lučke Žižek. Kot je zatrdila, si je sama močno prizadevala za znižanje cene najema in ji je to tudi uspelo.

Radio Aktual

Pravnica na zavodu za zaposlovanje Tina Logar je v torek na novinarski konferenci v Ljubljani izpostavila domnevno škodljive pogodbe zavoda z zunanjimi izvajalci.

Med njimi omenila najemno pogodbo s Hypo Leasingom in pogodbo s Slovenijalesom o zagotavljanju obratovanja poslovnih prostorov. Obe se nanašata na lokacijo Dunajska 20 za približno 30 javnih uslužbencev, skladno z njima pa je zavod v času med 1. januarjem 2009 in 31. decembrom lani porabil 1,62 milijona evrov, je navedla.

Prvo pogodbo so že odpovedali, a je zaradi spornih določb odpoved najema pod vprašajem, druge pa, ker njene določbe govorijo o evropskih sredstvih, ni mogoče razvezati do 1. aprila 2015, je dodala.

Na zavodu so ob tem pojasnili še, da so bile pogodbe podpisane v času prejšnjega vodstva in da je sporno pogodbo podpisala takratna namestnica generalne direktorice Batičeva. "Zoper navedene osebe bodo sproženi ustrezni postopki," so napovedali.

"Informacija je netočna in zavajajoča, saj pišejo le o podpisnici pogodb iz leta 2010 in ob tem zamolčijo osnovno pogodbo z dne 8. april 2009, ki jo je podpisala takratna generalna direktorica zavoda Marija Poglajen," je v odzivu poudarila Batičeva.

Pogodbeni znesek je po njenih besedah prvotno znašal 12 evrov na kvadratni meter, mesečni znesek najema pa 16.900 evrov.

"V letu 2010 sem kot namestnica takratne še v. d. generalne direktorice Lučke Žižek pristopila k pogajanjem za znižanje cene najema in znižanje uspela izpogajati na deset evrov na kvadratni meter. Mesečni stroški najema celotnih prostorov so bili tako znižani za 2818 evrov," je izpostavila.

Pogodbi, sklenjeni v letu 2010, sta po njenih besedah izključno rezultat izpogajane nove cene, in to je bil - poleg razmejitve prostorov v skladu z zahtevami projekta Izobraževalni center ESS, zaradi česar sta bili sklenjeni dve ločeni pogodbi namesto ene - tudi razlog za sklenitev novih pogodb.

"Zato nikakor ne gre za škodljivo pogodbo, temveč ravno obratno, pogodba je bila v korist zavoda in je pomenila bistveni letni prihranek sredstev," je še navedla Batičeva.

Zatrdila je še, da si je tedanje vodstvo intenzivno prizadevalo za prekinitev pogodbe in najema teh prostorov zaradi stalnih pritožb sodelavcev o neustreznosti prostorov za delo, a pri tem ni bilo uspešno.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste