Kultura

Shia LaBeouf priznal, da je bil prebičan in posiljen

J.P.
28. 11. 2014, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Osemindvajsetletni Shia LaBeouf je pet dni bival v eni od galerij v Los Angelesu, kjer je bil v tišini dostopen javnosti. Devet mesecev pozneje je razkril, da je bil posiljen. Pred časom je bilo mogoče o LaBeoufu prebrati marsikaj.

Arhiv Svet24

26. junija so ga po tistem, ko je bil pregnan s predstave na Broadwayju, aretirali policisti. Takrat naj bi se ne menil pretirano za druge goste – kadil je in jih udarjal po zadnjicah. Ko so na kraj dogajanja prišli policisti, se je nanje spravil s pljunki, saj ni hotel oditi. Ko so ga odpeljali, se je razjokal. Več ur pred tem je bil opažen, kako vpije na brezdomca, češ da mu je ta ukradel pokrivalo. Priče so povedale, da so bile igralčeve besede nepovezane, on pa nepriseben. Pozneje je pojasnil, da je več ur pred neljubim dogodkom pil viski in da je brezdomca zgolj skušal pomiriti. Februarja se je na berlinskem filmskem festivalu pojavil z vrečko čez glavo. Še pred tem je odvihral z novinarske konference filma Nyphomaniac. Tam je na novinarsko vprašanje odgovoril s citatom francoskega nogometaša Erica Cantone: »Ko galebi sledijo ribiški ladji, to počnejo zato, ker mislijo, da bodo z nje v morje metali sardele.« Posnetek si lahko ogledate v spodaj.

Zaradi oteženih okoliščin dogodka svojemu dekletu ni mogel pojasniti.

Prebičan in posiljen

Pred dnevi pa je filmski igralec s svetom delil še eno podrobnost – na valentinovo naj bi bil žrtev posilstva, torej v času, ko se je zaradi svoje umetniške inštalacije »IAMSORRY« zadrževal v Los Angelesu. Pet dni je osemindvajsetletni igralec z vrečko čez glavo sedel v majhni sobici ene od losangeleških galerij in drugega za drugim v tišini spoznaval vse tiste, ki so tako hoteli. Na vrečki je na veliko pisalo, da ni več slaven. Po treh dneh pa naj bi vstopila ženska in ga posilila, medtem ko sta njuna partnerja zunaj stala v vrsti. LaBeouf ni pojasnil, če se je pokusil upreti – domnevno je bil z vsakim gostom tih in neodziven. Povedati je imel zgolj, da je »neka ženska prišla s fantom, ki jo je čakal zunaj, ko se je to zgodilo. Deset minut me je bičala po nogah, nato pa me slekla in posilila. Zunaj je bilo na stotine ljudi, ko je odšla z razmršeno pričesko in razmazanimi ličili. Nič dobrega ni bilo, ne le zame, ampak tudi za njenega partnerja.« Kot je še dejal, je bila takrat Mia Goth, s katero sta v zvezi dve leti, med množico zunaj čakajočih ljudi. Ko je vstopila zahtevajoč razlago, ji Shia pač ni mogel pojasniti, kaj se je zgodilo, saj je bil zavezan k tišini. Kot je dejal, v času njegove umetniške inštalacije sploh nista komunicirala. »Oba sva v tišini trpela z najinima travmama,« je svojo izkušnjo sklenil LaBeouf.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov