Tragedija na otroškem taboru

FOTO: Pod kopačem dva mrtva, še deset otrok poškodovanih

R.T.
26. 6. 2023, 21.27
Posodobljeno: 26. 6. 2023, 21.41
Deli članek:

V kraju Toppenstedtu, kraju južno od Hamburga v zvezni deželi Spodnja Saška, se je v soboto pripetila nepopisna tragedija.

Polizeiinspektion Harburg
Policija vse okoliščine nesreče še vedno preiskuje.

Na tamkajšnjem taboru za otroke sta v nesreči s kopačem umrla otrok in še ena odrasla oseba. Več otrok je bilo poškodovanih.

Nekaj podrobnosti o tragediji so že včeraj razodeli policisti. Po njihovih navedbah je s kopačem, s katerim je želel do bližnjega makadama v košari prepeljati več otrok in eno odraslo osebo, upravljal 44-letni moški. Iz zaenkrat neznanega razloga se je hidravlična roka nenadoma vdala, pri čemer so z višine približno treh metrov na tla popadali »potniki,« na katerih je nato pristala še kovinska košara. V tragediji sta umrla 39-letni moški in 5-letni fant. Še deset otrok, starih od štiri do deset let, je utrpelo poškodbe, nekateri med njimi hujše. Na kraju je posredovalo kar približno 80 gasilcev, 60 reševalcev in 30 policistov, pri čemer so huje poškodovane otroke s štirimi helikopterji prepeljali v različne bolnišnice.

Policija se je takoj po zaključku reševalne akcije lotila zavarovanja dokazov in preiskave same tragedije. 44-letnika, ki je opravljal s kopačem, sumijo povzročitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

Šofiral je župan

Nemški časnik Bild danes poroča, da je kopača vozil tamkajšnji župan Stefan I., tudi sam oče treh otrok, dva od katerih sta bila udeležena v nesreči. Najmanj eden od obeh je poškodovan in še vedno okreva v bolnišnici. Sicer pa so huje poškodovani otroci utrpeli več zlomov kosti, a njihova življenja niso več ogrožena. »Da, grozno je,« je danes na poizvedbe časnika vest, ali je s kopačem upravljal župan Stefan I., odgovoril njegov oče. Pojasnil je, da njegov sin trenutno ni v psihološkem stanju, da bi odgovarjal na vprašanja.

»Ko so udeleženi otroci, je dogodek vedno grozljiv. Tukaj so se odvili grozljivi prizori. Staršem smo morali preprečiti, da bi pristopili do kraja nesreče,« pa je za nemški Spiegel pojasnil tiskovni predstavnik lokalnih gasilcev. Spiegel še poroča, da je šlo za zasebni tabor, ki so ga za druženje s svojimi otroki organizirali očetje. Otroke so v žlici kopača prevažali »za zabavo,« je še dodal tiskovni predstavnik gasilcev. Policija zaenkrat domneva, da je dvižna roka kopača najverjetneje klonila zaradi počene hidravlične cevi. Kovinska košara, pripeta na roko, sicer ni bila namenjena prevažanju ljudi, temveč krompirja in drugih poljščin.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov