Pošastno

Izprijena pomočnica ravnateljice bo zaradi posilstva otroka sedela 13 let

R.T.
23. 12. 2021, 07.44
Posodobljeno: 23. 12. 2021, 10.20
Deli članek:

V Združenem kraljestvu se je zaključilo sojenje Julie Morris, ki jo je sodišče v Liverpoolu zaradi posilstva mladoletnice obsodilo na 13 let zapora.

Merseyside Police
Julie Morris

Merseyside Police
David Morris

44-letna Julie Morris je zločinsko dejanje izvedla skupaj s svojim 52-letnim partnerjem Davidom Morrisom, pri čemer sta posilstvo snemala. Morrisova je včeraj priznala skupno 18 kaznivih dejanj, vključno z dvema kaznivima dejanjema posilstva, devetimi kaznivimi dejanji zapeljevanja osebe, mlajše od 13 let, k spolnim odnosom, in kaznivima dejanjema spolnega občevanja v prisotnosti otroka. Že pred tem so po priznanju na 16 let zapora obsodili njenega partnerja Davida Morrisa. Zločin sicer ni povezan z njenim delom pomočnice ravnateljice na osnovni šoli v Wiganu.

Kot je bilo slišati na sodišču, sta se Morrisova spoznala prek aplikacije za zmenkarije leta 2016, njuno razmerje pa je »hitro postalo močno seksualno.« Tožilec John Wyn Williams je pojasnil, da je bila njuna komunikacija izjemno »nazorna in izprijena, svoje spolne fantazije pa sta nato uresničila.« Vplogled v njuno stanje duha so kriminalistom omogočili njuni telefoni, na katerih so odkrili številne obremenjujoče posnetke in sporočila. Policija je na podlagi prijave o spolni zlorabi otroka Davida Morrisa aretirala 2. septembra, a ga je še istega dne izpustila na prostost, pri čemer so mu zasegli več telefonov. Že naslednji dan so znova potrkali na vrata njunega doma v Wiganu in par, ki je s prtljago že natovoril svoj kombi, s katerim sta želela odpotovati na območje angleškega višavja na severozahodu Anglije, aretirali. Britanski mediji poročajo še, da je Morrisova fotografirala tudi svoje otroke in fotografije pošiljala svojemu izprijenemu partnerju.

»Vsake toliko časa naletiš na primer, v katerem so okoliščine skoraj nepojmljive. To je eden takih primerov, ki dokazuje, da človeška izprijenost resnično ne pozna meja,« je dejal sodinik Andrew Menary. Morrisova je med enim od zaslišanj sicer dejala, da je žrtev v dejanju sodelovala prostovoljno. »Ta izjava je tako neprimerna, da ti vzame sapo,« je glede navedb poudaril Menary. V bran svoji stranki je stopil njen odvetnik Paul Becker, ki je dejal, da je zaradi primera »izgubila vse v svojem življenju,« vključno s svojim ugledom, kariero in domom. Po njegovih navedbah je Morrisa spoznala v zelo slabem obdobju svojega življenja, saj se je razšla z nezvestim soprogom, s katerim sta bila poročena 15 let. Tožilka Mairead Neeson je na drugi strani dejala, da je bil to eden najhujših primerov v njeni karieri. »Opisi, kaj sta storila, so tako grozljivi, da sem se po tem, ko sem jih prebrala, zjokala,« je dodala.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste