moril iz brezobzirnega maščevanja

Trojni umor v Gerečji vasi: 35-letnik je imel težave z alkoholom. Otroka predali v oskrbo stricu

A.S.
30. 12. 2020, 14.32
Posodobljeno: 30. 12. 2020, 14.52
Deli članek:

Vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič je danes stopil pred kamere ter predstavil podrobnosti in ozadje trojnega umora v Gerečji vasi pri Ptuju.

Radio Ptuj
Policijski trakovi pred hišo, v kateri se je zgodil zločin.

Dejal je, da je bil mariborski operativno-komunikacijski center na božični dan obveščen o poskusu umora v vasi v okolici Ptuja. Sledilo je več telefonskih klicev in obvestilo, da se je storilec odpeljal s kraja.

Prva policijska patrulja je pred hišo našla hudo ranjeno 58-letnico, ki so ji sosedi že nudili prvo pomoč. 61-letnik, ki je obležal na tleh dnevne sobe, ni kazal znakov življenja, Meglič je potrdil, da mu ni bilo pomoči. 35-letnico so reševalci oživljali, a je umrla, 58-letna ženska pa je poškodbam podlegla v bolnišnici. 

V isti vasi so policisti izsledili osumljenčevo vozilo in slišali vpitje iz bližnje stanovanjske hiše. V njej so opazili osumljenega 35-letnika, ki je v rokah držal nož. Ko so mu policisti ukazali, naj nož odloži, se je z orožjem porezal po vratu in ga nato odvrgel na tla. Reševalci so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je bil po operativnem posegu, hospitaliziran, je potrdil Meglič.

Med prepirom jo je večkrat zabodel in nato umoril še njene starše

35-letnik, ki je nekdanji izvenzakonski partner preminule 35-letnice, se je k družini preselil iz Podlehnika, nato pa sta si s partnerko zgradila svojo hišo ob hiši njenih staršev. Zvezo sta večkrat prekinila, pred približno enim mesecem pa mu je 35-letnica, ki naj bi razmišljala tudi o najemu varnostne službe, povedala, da se z njim dokončno razhaja. S sinom sta se preselila k njenim staršem. Po razpadu zveze se je nekdanji par zaradi premoženja in skrbništva nad otrokom večkrat sprl. Do prepira je prišlo tudi v petek, 35-letnik je med sporom nekdanjo partnerko večkrat zabodel, se nato odpravil v hišo njenih staršev in sodil tudi njima. Meglič je dejal, da je 35-letnik to storil iz brezobzirnega maščevanja, za kar je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let. Sodišče mu sicer lahko izreče tudi dosmrtno zaporno kazen.

Prostost so mu odvzeli v UKC Maribor

Policisti so 35-letniku v ponedeljek v mariborskem kliničnem centru odvzeli prostost in ga istega dne privedli pred dežurno preiskovalno sodnico ptujskega okrožnega sodišča. Sodnica je zanj odredila pripor. 

Težave z alkoholom

Meglič je potrdil, da je imel osumljenec težave z alkoholom, zaradi vožnje v vinjenem stanju so ga novembra oglobili. 27. novembra je 58-letnica, prijavila kršenje javnega reda in miru, posredovali so policisti in ugotovili, da je šlo za spor med nekdanjima partnerjema. Konec decembra je policija v zvezi s tem obvestila Center za socialno delo Spodnje Podravje (Enota Ptuj). Umorjeni 61-letni moški je ta mesec na policijsko postajo Ptuj poslal elektronsko sporočilo, saj je želel nasvet glede osumljenca. Policist ga je povabil na posvetovalni pogovor, a ker ni navedel nobenih konkretnih okoliščin, policija osumljencu ni izrekla prepovedi približevanja. Osumljenca tudi v preteklosti nikoli niso obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru ali kaznivih dejanj.

Otrok začasno dodeljen stricu

Na predlog ptujskega centra za socialno delo je bil otrok osumljenca in njegove nekdanje partnerke predan v oskrbo svojemu stricu. Kriminalistično preiskavo še vedno nadaljujejo, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast